Senast Uppdaterad 11 januari, 2019 av Jeanette Gardner
När det är varmt och soligt har ingen lust att ställa sig vid spisen. Ändå vill man ha något lätt och gott. Du kan fixa en snabb grönsallad mixad med färska potatisar och några grillade räkor. Vi dricker Champagne så klart!
Färskpotatis
Tigerräkor
Olivolja
Grön sallad exvis romana eller isberg
Några blad ruccola
Paprika
Gurka
Hårdkokt ägg
Thousand Island dressing
Koka potatis med lite salt i en kvart.
Hårdkoka ägget, skala och skär i skivor.
Skär alla salladsgrönsaker och lägg i sen skål.
Lägg i ägget.
Grilla tigerräkorna antingen i ugn eller ute på grillen.
Druvor: 43% Pinot Meunier, 30% Pinot Noir och 27% Chardonnay.
Artikelnr: 7734
Pris: 339 kr
En 100% ekologisk Champagne från en välrenommerad producent och som finns i det fasta sortimentet. Torr, men med en liten sötma, så är detta definitivt en Champagne inom den ”billigare” prisgruppen som står sig mycket väl. Mycket frisk smak med inslag av äpplen, ljust bröd, choklad, apelsin och mineral. Härlig fruktbalans som känns mogen, välintegrerad fruktsyra och tydlig mineralsmak. Lång, stram med trevlig mousse med trevlig eftersmak. Apelsintonen ger en lätt bitterhet och gör sig fint till de grillade räkorna. Producenten, Champagne Cuperly, är intressant då de arbetar med Grand Cru-lägen och dessutom satsar på ekologisk småskalighet.
Om Jeanette Gardner
Jag är en passionerad journalist och brinner för mat och dryck. Bor i skärgården utanför Stockholm. När jag inte skriver om goda viner och mat så gillar jag att umgås med vänner och njuta av naturen. Snart pensionär men älskar att jobba och hålla mig aktiv.
Fler inlägg av Jeanette →
Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka Vinjournalen.se.
Ta emot våra vinstips i din brevlåda
Ta emot våra vinstips i din brevlåda
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.Ok