Senast Uppdaterad 21 december, 2017 av Jeanette Gardner
Enkel mat på ett snabbt och enkelt sätt! Gazpacho är den läskande kalla spanska soppan från Andalusien som vi aldrig kan gå nog av under varma sommardagar. Enklast blir det om du kör allt i en mixer. Göm inte isbitarna innan du serverar!
Gazpacho
1 tärning grönsaksbuljong
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
½ gurka
1 röd paprika
1 grön paprika
4 stora tomater
1 selleripinne
1 dl olivolja
några msk god vinäger (ta i efter egen smak)
flingsalt och svartpeppar
Skålla tomaterna en stund och låt kallna.
Rör och blanda ut buljongtärningen i några dl kokande vatten tills den har smält.
Skala lök och vitlök.
Mixa lök, vitlök, gurka och paprikor och tomater, den utrörda buljongtärningen, olivolja och vinäger till en slät soppa.
Sila soppan genom en finmaskig durk.
Ställ in soppan i kylen ett tag tills den är riktigt kall.
Krydda med flingsalt och svartpeppar.
Finhacka lite gurka och paprika och en bit selleri och spar för garnering.
Vad passar bättre till en isig Gazpacho än en kall ljus mexikansk lager med en nertryckt limeklyfta i? Sol behöver nog ingen närmare presentation eftersom den är en av våra populäraste sommaröl. Den kostar 15,70 kr flaskan.
Om Jeanette Gardner
Jag är en passionerad journalist och brinner för mat och dryck. Bor i skärgården utanför Stockholm. När jag inte skriver om goda viner och mat så gillar jag att umgås med vänner och njuta av naturen. Snart pensionär men älskar att jobba och hålla mig aktiv.
Fler inlägg av Jeanette →
Du måste vara 25 år eller äldre för att besöka Vinjournalen.se.
Ta emot våra vinstips i din brevlåda
Ta emot våra vinstips i din brevlåda
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.Ok