Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin & Mat

»  Tips för hur man matchar fruktiga röda viner med rätt mat

Tips för hur man matchar fruktiga röda viner med rätt mat

Tips för hur man matchar fruktiga röda viner med rätt mat

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 22 januari 2015

Men det är faktiskt lättare att para ihop fruktiga röda viner med mat än många andra vinsorter. Detta beror på att deras smaker är lätta att identifiera, och därför lätta att matcha.

Heta val för mat till fruktiga röda viner:

  • Grillat: Från hamburgare till revbensspjäll, allt med rikligt med sås smakar bättre till dessa viner.
  • Mat från Mellanöstern: Lamm är det populäraste valet, då dessa rätter ofta innehåller fikon eller dadlar.
  • Kinesiskt: Så länge man inte har för mycket plommon- eller hoisinsås så passar de flesta kinesiska rätter bra till en fin Merlot eller Pinot Noir.
      Som med alla viner så måste man tänka på hela rätten, med såser och tillbehör, när man beslutar vilken vin som passar bäst att servera.

     En av fördelarna med fruktiga röda viner är att deras kraftfulla smaker inte lätt blir övermannade av rätters smaker. Det är alltid bra att ha några flaskor i lager för smakrika middagar.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Det beror på att deras smaker är lätta att identifiera och därför lätta att matcha.

Grillat med rikligt med sås, mat från Mellanöstern med fikon eller dadlar, och kinesiska rätter utan för mycket plommoneller hoisinsås.

Man bör tänka på hela rätten, inklusive såser och tillbehör.

Deras kraftfulla smaker blir inte lätt övermannade av rätters smaker.

Fruktiga röda viner.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar