Men det är faktiskt lättare att para ihop fruktiga röda viner med mat än många andra vinsorter. Detta beror på att deras smaker är lätta att identifiera, och därför lätta att matcha.
Heta val för mat till fruktiga röda viner:
- Grillat: Från hamburgare till revbensspjäll, allt med rikligt med sås smakar bättre till dessa viner.
- Mat från Mellanöstern: Lamm är det populäraste valet, då dessa rätter ofta innehåller fikon eller dadlar.
- Kinesiskt: Så länge man inte har för mycket plommon- eller hoisinsås så passar de flesta kinesiska rätter bra till en fin Merlot eller Pinot Noir.
- Som med alla viner så måste man tänka på hela rätten, med såser och tillbehör, när man beslutar vilken vin som passar bäst att servera.
En av fördelarna med fruktiga röda viner är att deras kraftfulla smaker inte lätt blir övermannade av rätters smaker. Det är alltid bra att ha några flaskor i lager för smakrika middagar.