parikaLite mexikanskt så här i slutet av veckan när vi träffas vid grillen. Och det uppskattas av barnen, var så säker. Du kan göra antingen av ryggbiff eller av kyckling och enkelt göra din egen Fajitakryddning. Skär sedan allt i bitar för att trä på spetten. Glöm inte att köpa hem bambuspett för grillen.  Lägg bambuspetten i vatten i 20 minuter innan du grillar, så blir de inte brända.

Servera biff med en gott vitt blommigt vin med lite sötma. Här får du tips och recept!

Fajitaspett

lokGör din egen Fajitamarinad

  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • ½ dl rapsolja
  1. Blanda ihop allt i en skål.
  2. Skär 500 g av exempelvis ryggbiff skuren i kuber och lägg tillsammans med marinaden i platspåse i kylen en stund.
  3. Trä sedan de marinerade köttkuberna tillsammans med 1 grön och 1 röd paprika skuren i bitar och 1 stor gul lök skuren i bitar så det ser snyggt ut på spetten.
  4. Lägg på grillen och vänd spetten då och då så allt får en jämn grillyta i ca 10-15 minuter med locket stängt, vänd dem efter 7 minuter.
  5. Bon appétit!

cono surGott grillvin: Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer , 2015

  • Område: Région del Sur ,  Chile
  • Druva: Gewürztraminer
  • Producent: Viña Cono Sur
  • Ar nr: 6680
  • Pris: 79 kr

Eftersom spetten är ganska kryddiga kan du även välja ett vitt vin med liten sötma som exempelvis Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer, ett ungt och blommigt vitt vin med dofter av aprikos och mandarin och med sommarsmaker som fläder, lichi, rosor och med liten sötma av honung. Mycket prisvärd chilenare som kompletterar de mexikanska spetten. Servera gärna väl kylt.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy