Många vinkännare menar att Chablis är de bästa vita vinerna att servera till mat. Det kan tyckas vara överdrivet, men det stämmer faktiskt. Chablisviner är lätta och krispiga och har ofta smak av gröna äpplen eller grapefruk, och ibland till och med ananas.

Populära typer av mat att servera till Chablisviner:

  • Chablis: Sushi, grillad fisk och skaldjur
  • Grand Cru: Asiatiska rätter och fågelrätter
  • Premier Cru: Rätter med smöriga eller gräddiga såser

Samtidigt kan vinernas mineraler vara uppfriskande och ge en flintaktigt ton. Dessa komplexa egenskaper är aldrig övermannande, utan snarare charmiga. De är också skälet till att man kan välja så många olika rätter att servera till Chablis.

En bra Petit Chablis är god i att dricka ensam, men de andra tre sorterna passar bra med fantastiskt många olika rätter. Chablis är ett vin som inte är så kraftfullt att det övermannar rätten, men är samtidigt djärvt nog att matcha många spännande maträtter.

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris135 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol13 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy