Många vinkännare menar att Chablis är de bästa vita vinerna att servera till mat. Det kan tyckas vara överdrivet, men det stämmer faktiskt. Chablisviner är lätta och krispiga och har ofta smak av gröna äpplen eller grapefruk, och ibland till och med ananas.
Populära typer av mat att servera till Chablisviner:
- Chablis: Sushi, grillad fisk och skaldjur
- Grand Cru: Asiatiska rätter och fågelrätter
- Premier Cru: Rätter med smöriga eller gräddiga såser
Samtidigt kan vinernas mineraler vara uppfriskande och ge en flintaktigt ton. Dessa komplexa egenskaper är aldrig övermannande, utan snarare charmiga. De är också skälet till att man kan välja så många olika rätter att servera till Chablis.
En bra Petit Chablis är god i att dricka ensam, men de andra tre sorterna passar bra med fantastiskt många olika rätter. Chablis är ett vin som inte är så kraftfullt att det övermannar rätten, men är samtidigt djärvt nog att matcha många spännande maträtter.
Vinjournalen Rekommenderar
Caveau des Jacobins Chardonnay
Ett elegant och uttrycksfullt vin med hög mineralsälta, producerat av ett av Frankrikes äldsta vinproducentkooperativ.
Artikelnummer: 2292
Typ: Vitt Vin
Land: Frankrike, Jura
Alkohol: 12 %
Pris: 119 Kr.
HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET