Hem » Vin & Mat » Bli festens drottning och bjud på utsökt bål med vin

Bli festens drottning och bjud på utsökt bål med vin

26_itemthemeimage_3043-jpg - Vinjournalen.se

Vissa föredrar att servera bål med vin med endast frukter tillsatta, medan andra tillför andra drycker som fruktsoda eller juice. Viktigt är att det smakar gott och ser fruktigt ut, dock finns det några hemliga tricks som gör din bål med vin till något alldeles extra.

  • Tillsätter du gurka till bålen fångar denna upp mineraliteten av vinet och skapar således mer balans. Ett bra tips för att öka komplexiteten på hela bålet.
  • Ett annat tips är att förbereda en mix av smakrika kryddor, som peppar, ingefära eller chili för att sätta sting på bålen.
  • Det går även att steka upp olika frukter och använda saften som tillsats i bålen, då denna smakar mer än de traditionellt tillsatta fruktbitarna.
  • Glöm heller inte i att se till att tillsätta lite frukter som utsendemässigt förbättrar ditt bål med vin.

Då är alltså de hemliga ingredienserna presenterade, men vilka viner passar när man gör bål med vin. Denna triviala information följer.

  • Vitt vin, rosé vin och mousserande vin passar alla utmärkt som vinbas i bål.
  • Att tänka på är att välja ett vin som är lätt och fruktigt och endast lagrat i ståltank. Ekfats toner är inte att rekommendera när det kommer till bål baserat på vin.
  • En dos av starkare alkohol går att kombinera med ditt vin bål, dock smaka av och så till att bålet inte smakar spritstarkt.

Att skapa den perfekta sommarbålen med vin går alltså att göra i olika kombinationer med olika typer av vin och extra ingredienser. Den enda typen av vin som bör utelämnas är rött vin, då detta i kombination med juice, fruktsoda och frukter blir något helt annat; Sangria, som förtjänar en helt egen artikel.

Frågor och svar:

Vilka ingredienser kan man tillsätta i sin bål med vin för att göra den extra god?

Man kan tillsätta gurka för att öka balansen och smakrika kryddor som peppar, ingefära eller chili för att sätta sting på bålen.

Vilka typer av vin passar bäst som bas i en bål med vin?

Vitt vin, rosé vin och mousserande vin passar alla utmärkt som vinbas i bål.

Varför bör man undvika att använda rött vin i sin bål med vin?

Rött vin i kombination med juice, fruktsoda och frukter blir något helt annat; Sangria, som förtjänar en helt egen artikel.

Kan man kombinera sin bål med vin med starkare alkohol?

Ja, det går att kombinera med en dos av starkare alkohol, men man bör smaka av och se till att bålet inte smakar spritstarkt.

Varför är det viktigt att välja ett lätt och fruktigt vin som bas i sin bål med vin?

Ett lätt och fruktigt vin passar bäst som bas i en bål med vin då det ger en frisk och fruktig smak. Ekfats toner är inte att rekommendera när det kommer till bål baserat på vin.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.