Vissa föredrar att servera bål med vin med endast frukter tillsatta, medan andra tillför andra drycker som fruktsoda eller juice. Viktigt är att det smakar gott och ser fruktigt ut, dock finns det några hemliga tricks som gör din bål med vin till något alldeles extra.

  • Tillsätter du gurka till bålen fångar denna upp mineraliteten av vinet och skapar således mer balans. Ett bra tips för att öka komplexiteten på hela bålet.
  • Ett annat tips är att förbereda en mix av smakrika kryddor, som peppar, ingefära eller chili för att sätta sting på bålen.
  • Det går även att steka upp olika frukter och använda saften som tillsats i bålen, då denna smakar mer än de traditionellt tillsatta fruktbitarna.
  • Glöm heller inte i att se till att tillsätta lite frukter som utsendemässigt förbättrar ditt bål med vin.

Då är alltså de hemliga ingredienserna presenterade, men vilka viner passar när man gör bål med vin. Denna triviala information följer.

  • Vitt vin, rosé vin och mousserande vin passar alla utmärkt som vinbas i bål.
  • Att tänka på är att välja ett vin som är lätt och fruktigt och endast lagrat i ståltank. Ekfats toner är inte att rekommendera när det kommer till bål baserat på vin.
  • En dos av starkare alkohol går att kombinera med ditt vin bål, dock smaka av och så till att bålet inte smakar spritstarkt.

Att skapa den perfekta sommarbålen med vin går alltså att göra i olika kombinationer med olika typer av vin och extra ingredienser. Den enda typen av vin som bör utelämnas är rött vin, då detta i kombination med juice, fruktsoda och frukter blir något helt annat; Sangria, som förtjänar en helt egen artikel.

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy