Att välja champagne till nyårsmiddagen

När du väljer champagne till maten finns det en del olika faktorer att tänka på. Den allra första vi vill ta upp, som kanske också gör dig lite lugnare om du känner dig villrådig, är att champagne passar till det mesta. Du kan alltså servera i princip vad du vill till nyårsmiddagen och fortfarande känna dig säker på att det kommer att passa bra ihop med champagne. Det enda du egentligen bör fråga dig själv är följande:

  • Vill jag servera torr eller söt champagne?
  • Vill jag komplettera eller kontrastera maten med champagnen?
  • Ska jag välja Blanc de Blancs eller Blanc de Noirs?

Ska du servera den traditionella nyårshummern är en torrare variant som brut att rekommendera, och du kan själv välja mellan Blanc de Blancs och Blanc de Noirs. Samma sak gäller även andra skaldjur. En del väljer att servera något mindre traditionellt som fågel eller till och med asiatisk mat. Dessa är utmärkta rätter att kombinera med champagne, och då rekommenderas antingen brut eller extra dry. Till fågel kan du välja både Blanc de Blancs och Blanc de Noirs medan du till asiatiskt bör hålla dig till den förstnämnda. Väljer du däremot att bjuda på en kötträtt kan du med fördel välja rödvin till huvudrätten och champagne till desserten till exempel. En bra tumregel är att champagne passar till de flesta lättare maträtterna och alla desserter förutom de allra sötaste.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •