Sveriges, och världens för den delen, befolkning är vintokiga som aldrig förr. Efterfrågan styr som vi vet utbudet och det finns idag oräkneliga vintillbehör på marknaden. Några är praktiska och användbara medan andra fullständigt onödiga. Här kommer fem tillbehör du inte kan klara dig utan:

  • Vinkaraff
  • Portabel vinöppnare
  • Sil
  • Putstrasa
  • Återförslutningsbar vinkork

Vinkaraffen behöver du för att du självklart vill få ut det mesta av ditt vin. Att vinet får andas en stund i en karaff innan servering kan påverka smaken otroligt mycket. För att inte tala om att en karaff ser trevlig ut att ställa fram på bordet.

En portabel vinöppnare, gärna på nyckelring, är ett måste för vinälskaren som ofta är på språng. Vem vet när du får tillfälle att avnjuta en flaska vin ute i naturen, eller när någon glömt öppnare på festen? Med en portabel vinöppnare kan du enkelt öppna både flaskans folie (med hjälp av den lilla kniven) och kork.
Vissa viner kan innehålla en del sediment som gärna samlar sig i botten av flaskan. Detta är inget farligt, men att känna små klumpar i vinet är inte särskilt trevligt. Därför är det rekommenderat att sila vinet innan du häller upp i karaff eller glas. Silen ska helst vara gjord av rostfritt stål och ha mycket små hål.

Vinglas ska helst vara gnistrande rena vid servering, men tyvärr bildas det lätt fläckar av vattendropparna när de torkar. För att bli av med detta kanske triviala men ack så irriterande problem behöver du en särskild putstrasa av mikrofiber eller bomull.

Ibland vill man bara ta ett glas vin utan att för den delen dricka upp hela flaskan. För att kunna spara på det resterande vinet behöver du en återförslutningskork som bevarar innehållet. Vakuumkorken är ett exempel på ett sådant hjälpmedel.

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy