Hem » Vin Fakta » Vingård i Salinas satsar på hållbar energi

Vingård i Salinas satsar på hållbar energi

turbine - Vinjournalen.se
 Image Alt  - Vinjournalen.se
Scheid Family Wines wind tubine

Scheid Family Wines i Salinas är en av de större vingårdarna i regionen och fick nyligen upp sitt helt egna vindkraftverk på vingården som nu kommer att generera 100% av gårdens energibehov som behövs för att driva vingård och tappning. Vindkraftverket är 120 meter högt och kommer från och med augusti 217 att generera 185 megawatt årligen och det är tillräckligt stort för att leverera alla vingårdens elbehov plus kraft 125 bostäder med förnybar energi.

Scheid Family Wines vingårdarna ligger strax söder om staden Greenfield i Monterey County och är på 4000 hektar. Man har alltid varit mycket miljömedvetna i sin produktion och Scott Scheid, VD och koncernchef berättar i en intervju att deras vingårdar i Monterey County är officiellt certifierade av California Sustainable Winegrowing Alliance.

100% av vingårdarnas avloppsvatten återvinns redan och hela druvmusten komposteras och sprids som näring i vingårdarna. Man använder också till 100% droppbevattning och ser till att ugglor trivs på vingårdarna så man kan hålla gnagare borta från stockarna. Att man ville installera ett eget vindkraftverk är därför inte så förvånansvärt. Det är ytterligare ett sätt för företaget att bevara miljön.

I Sverige känner vi sedan några år tillbaka igen de populära vinerna från Scheid Family Wine. Det röda District 7 Pinot Noir (Nr 6578) https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/district-7-657801 och District 7 Chardonnay (BS Nr 70893) https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/district-7-7089301

 Image Alt  - Vinjournalen.se
The District 7 range of wines

Scheid Family Wines har kommit långt i sitt hållbarhetsarbete. Alla vingårdarna och alla processer inom produktionen är hållbart certifierade. Vinodlingen producerar, behandlar och irrigerar 100% av sitt vatten. Man komposterar också 100% av druvorna, stammar och frön.

  • Scheid Family Wines innehar följande internationella certifikat:
  • HACCP-certifiering (riskanalys och kritiska kontrollpunkter)
  • Global G.A.P. Certifiering (God jordbrukspraxis)
  • BRC-certifiering (British Retail Consortium)
  • CCSW Certified Vineyards

Här är en film om hur vindkraftverket byggdes i vingårdarna.

Frågor och svar:

Vad har Scheid Family Wines i Salinas nyligen installerat på sin vingård?

Scheid Family Wines har nyligen installerat ett vindkraftverk på sin vingård i Salinas.

Hur högt är vindkraftverket och hur mycket energi kommer det att generera årligen?

Vindkraftverket är 120 meter högt och kommer att generera 185 megawatt årligen.

Vad är syftet med att installera vindkraftverket på vingården?

Syftet med att installera vindkraftverket är att generera 100% av gårdens energibehov som behövs för att driva vingård och tappning samt att leverera kraft till 125 bostäder med förnybar energi.

Vilka hållbarhetscertifikat har Scheid Family Wines?

Scheid Family Wines innehar följande internationella certifikat: HACCP-certifiering (riskanalys och kritiska kontrollpunkter), Global G.A.P. Certifiering (God jordbrukspraxis), BRC-certifiering (British Retail Consortium) och CCSW Certified Vineyards.

Vad gör Scheid Family Wines för att vara miljömedvetna i sin produktion?

Scheid Family Wines återvinner 100% av vingårdarnas avloppsvatten, komposterar 100% av druvmusten och använder till 100% droppbevattning. De ser också till att ugglor trivs på vingårdarna så man kan hålla gnagare borta från stockarna.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.