Scheid Family Wines wind tubine

Scheid Family Wines i Salinas är en av de större vingårdarna i regionen och fick nyligen upp sitt helt egna vindkraftverk på vingården som nu kommer att generera 100% av gårdens energibehov som behövs för att driva vingård och tappning. Vindkraftverket är 120 meter högt och kommer från och med augusti 217 att generera 185 megawatt årligen och det är tillräckligt stort för att leverera alla vingårdens elbehov plus kraft 125 bostäder med förnybar energi.

Scheid Family Wines vingårdarna ligger strax söder om staden Greenfield i Monterey County och är på 4000 hektar. Man har alltid varit mycket miljömedvetna i sin produktion och Scott Scheid, VD och koncernchef berättar i en intervju att deras vingårdar i Monterey County är officiellt certifierade av California Sustainable Winegrowing Alliance.

100% av vingårdarnas avloppsvatten återvinns redan och hela druvmusten komposteras och sprids som näring i vingårdarna. Man använder också till 100% droppbevattning och ser till att ugglor trivs på vingårdarna så man kan hålla gnagare borta från stockarna. Att man ville installera ett eget vindkraftverk är därför inte så förvånansvärt. Det är ytterligare ett sätt för företaget att bevara miljön.

I Sverige känner vi sedan några år tillbaka igen de populära vinerna från Scheid Family Wine. Det röda District 7 Pinot Noir (Nr 6578) https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/district-7-657801 och District 7 Chardonnay (BS Nr 70893) https://www.systembolaget.se/dryck/vita-viner/district-7-7089301

The District 7 range of wines

Scheid Family Wines har kommit långt i sitt hållbarhetsarbete. Alla vingårdarna och alla processer inom produktionen är hållbart certifierade. Vinodlingen producerar, behandlar och irrigerar 100% av sitt vatten. Man komposterar också 100% av druvorna, stammar och frön.

  • Scheid Family Wines innehar följande internationella certifikat:
  • HACCP-certifiering (riskanalys och kritiska kontrollpunkter)
  • Global G.A.P. Certifiering (God jordbrukspraxis)
  • BRC-certifiering (British Retail Consortium)
  • CCSW Certified Vineyards

Här är en film om hur vindkraftverket byggdes i vingårdarna.

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy