toscana1En underbar, helt nyutkommen bok om mat, vin och den italienska landsbygden av Annica Triberg.

Annica Triberg är journalist och författare. Många känner säkert igen henne från tiden som chefredaktör för mattidningen Gourmet och vem minns inte den fantastiska boken Vitlök! Dessutom har hon skrivet ett 30-tal böcker.

Vid ett stenbord i Toscana handlar om livet på den svenskägda vingården Terreno som ligger mellan Florens och Siena. Här beskriver Annica tillsammans med maken, fotografen Albert Håkansson, hur man odlar vin och framställer äkta Terreno Chianti Classico och även den godaste olivoljan. Läsaren får också höra om de svarta tupparna, druvan Sangiovese, ”Jupiters blod” och följa med till utvalda vackra soliga oaser på den pittoreska landsbygden och lära sig en hel del om toscansk historia. Givetvis finns det många goda recept som blandas med italiensk lantlig patina, så som vi skandinaver älskar det. På bilden ovan syns Annica tillsammans med fotografen Albert Håkansson.

chianti1oliver1Mats Ruhne äger vingården Terreno som är ett urban winery med vingård och hotell. Mats fångades 1988 av det underbara Toscana och började ett nytt liv för att producera Chiantiviner. Han skriver: ”Varje flaska bär med sig en bit av oss.”  Läs gärna mer om Mats Ruhne och Terreno här!

Detta är en så underbart trevlig bok med fantastiska drömlika fotografier och det är självklart en bok som blir en bra present för alla kultur- och vinälskare, men som du troligtvis kommer att vilja behålla alldeles för dig själv.

Boken ges ut av bokförlaget Semic och finns att köpa på band annat Bokus för 180 kr. Här kan du provläsa lite ur boken om du vill!

 

 

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy