Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Fakta

»  Vid ett stenbord i Toscana

Vid ett stenbord i Toscana

Vid ett stenbord i Toscana

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 30 april 2016
toscana1

En underbar, helt nyutkommen bok om mat, vin och den italienska landsbygden av Annica Triberg.

Annica Triberg är journalist och författare. Många känner säkert igen henne från tiden som chefredaktör för mattidningen Gourmet och vem minns inte den fantastiska boken Vitlök! Dessutom har hon skrivet ett 30-tal böcker.

Vid ett stenbord i Toscana handlar om livet på den svenskägda vingården Terreno som ligger mellan Florens och Siena. Här beskriver Annica tillsammans med maken, fotografen Albert Håkansson, hur man odlar vin och framställer äkta Terreno Chianti Classico och även den godaste olivoljan. Läsaren får också höra om de svarta tupparna, druvan Sangiovese, ”Jupiters blod” och följa med till utvalda vackra soliga oaser på den pittoreska landsbygden och lära sig en hel del om toscansk historia. Givetvis finns det många goda recept som blandas med italiensk lantlig patina, så som vi skandinaver älskar det. På bilden ovan syns Annica tillsammans med fotografen Albert Håkansson.

chianti1
oliver1

Mats Ruhne äger vingården Terreno som är ett urban winery med vingård och hotell. Mats fångades 1988 av det underbara Toscana och började ett nytt liv för att producera Chiantiviner. Han skriver: ”Varje flaska bär med sig en bit av oss.”  Läs gärna mer om Mats Ruhne och Terreno här!

Detta är en så underbart trevlig bok med fantastiska drömlika fotografier och det är självklart en bok som blir en bra present för alla kultur- och vinälskare, men som du troligtvis kommer att vilja behålla alldeles för dig själv.

Boken ges ut av bokförlaget Semic och finns att köpa på band annat Bokus för 180 kr. Här kan du provläsa lite ur boken om du vill!

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Författaren till boken är Annica Triberg.

Boken handlar om livet på den svenskägda vingården Terreno i Toscana, där författaren beskriver hur man odlar vin och framställer äkta Terreno Chianti Classico och olivolja. Boken innehåller också recept och berättelser om den toscanska landsbygden.

Fotografen som medverkar i boken är Albert Håkansson.

Vingården Terreno ägs av Mats Ruhne.

Boken kan köpas på bland annat Bokus för 180 kr.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar