Så vad har detta med champagnedrickande på nyårsafton att göra? Sägnen säger att han vann och konverterade i en kyrka i Frankrikes Champagneregion. Kungligheterna firade sedan genom att dricka de lokala vinerna, som då var vanliga viner.

De populäraste champagnesorterna för nyår:

  • Dom Perignon
  • Cristal
  • Laurent-Perrier

Från och med då blev Champagnes viner populära hos adeln. De var fortfarande vanliga viner när de konsumerades lokalt, men när de fraktades ut ur regionen började jästen bryta ner sockret i vinet och göra dem brusande lagom till att de kom fram till slutdestinationen.

De marknadsfördes från början till adeln, men under den industriella revolutionen började de också säljas till välbärgade affärsmän. Trots att dessa affärsmän var rika, så hade de inte råd att dricka champagne varje dag. Därför dracks de, som nu, endast vin speciella tillfällen. Det är anledningen till att vi dricker champagne på nyårsafton.

Frågor och svar


När brukar folk dricka champagne på nyårsafton?

Champagne serveras vanligtvis på nyårsafton för att fira början av det nya året.
Traditionen att dricka champagne på nyårsafton startade i Frankrike under 1700-talet. Fransmännen firade sin kungs hälsa, som sades förbättras för varje år som gick. Det var inte förrän 1789 som de började servera champagne vid nyårsfirandet.

Vilka är de olika sätten att dricka champagne på nyårsafton?

Champagne är en av årets mest populära drycker. Den serveras vid många olika tillfällen, inklusive bröllop, helgdagar och nyårsafton.
Vi kommer också att utforska hur champagne kan avnjutas med mat och diskutera några av de bästa alternativen för att para ihop den med olika livsmedel.

Varför dricker folk champagne på nyårsafton?

Champagne är favoritdrycken för nyårsfirandet, och vissa dricker den för att det är en festdryck och andra för att den passar till många rätter.
Dryckens popularitet har också lett till att den används som ingrediens i andra drycker, till exempel champagnecocktailen.

Vinjournalen.se rekomenderar

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Artikel:796001Volym:750 ml
Pris319 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetÅrgång2015Druvor60 % Chardonnay 40 % Pinot NoirAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy