Upptäck chenin blanc

Chenin blanc är något av en kameleont bland de vita vinerna, då den kan smaka på många olika sätt. Den mat som passar till ett chenin blanc-vin är en mycket varierande skara som består av allt från sushi till kalvstek. Smaken vinet i slutändan får beror framför allt på framställningsprocessen och vid vilken tidpunkt druvorna skördas. De olika smakerna som kan urskiljas ur ett chenin blanc-vin kan beskrivas som följande:

• Passionsfrukt. Denna smak återfinns ofta i de viner vars druvor skördats tidigt.
• Persika. Gäller främst när fullmogna druvor använts
• Äpple och päron.

Dessa smaker uppstår i vinet när druvorna plockats någonstans mittemellan tidigt och sent, alltså när de mognat en del men inte helt.

Förutom dessa exempel finns det en oändlig mängd övriga smaker som finns att upptäcka i chenin blanc-viner – både övriga fruktsmaker och andra karaktärer som ek, honung, bränt socker, mandel, saffran… listan kan göras lång. I Sydafrika lägger man ibland till andra druvtyper som får blandas med chenin blanc som exempelvis semillon, marsanne och viognier.

De franska chenin blanc-vinerna är ofta söta. Många tycker bättre om torra viner, och då kan man antingen köpa ett sydafrikanskt vin eller ett franskt med märkningen sec på etiketten. Denna signalerar att vinet är halvtorrt till torrt.

Lorcher Riesling Graf von Kanitz

En trevlig ekologisk Riesling från Rheingau

Artikelnummer: 3705-01

Typ: Vin, Vitt Vin

Producent:Lorcher Riesling Graf von Kanitz

Land: Tyskland (Lorcher Riesling Graf von Kanitz)

Alkohol: %

Pris:147 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Nötkött Nötkött Nötkött Nötkött

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna