Hem » Vin Fakta » Trendwatch: ett gott vin, men också … en snygg tapet?

Trendwatch: ett gott vin, men också … en snygg tapet?

tapetfront - Vinjournalen.se

Aktiv co-branding sker om ett företag ur n bransch samarbetar med ett företag ur en annan bransch. Ta exempelvis ett designerklockmärke som slår sig ihop med ett exklusivt möbelföretag för en unik reklamkampanj. Nyligen investerade den sydafrikanska vingården Jordan Wines i topprestaurangen High Timber i London. Eller som när nu, den 1:a mars, vinhuset Raimat lanserar en häftig tapetkollektion i ett designsamarbete med den svenske tapettillverkaren Rebel Walls.

Den senaste flugan inom marknadsföring är partnerskap och en korsmarknadsföring mellan två, till synes helt olika företag som vill nå en bredare målgrupp. Om ett företag kan hitta en partner med tillräckliga synergier, kan de nå ut brett till minimal kostnad, få ytterligare affärer och en gratisplattform men inte minst nå ut till en bredare marknad och det gynnar de båda företagen.

Den 500-år gamla spanska vinproducenten Raimat har tagit fram en unik tapetserie i blå nyanser och häftiga klassiska mönster tillsammans med Rebel Walls som tillverkar tapeter. Man kanske tänker: vad har svenska tapeter och spanskt vin gemensamt? Men det här är precis den typen av marknadsföring som är så spännande och som vi säkert kommer att få se mycket mer av i framtiden.

Tittar man noga på tapetens mönster så kan man känna igen mosaiken som finns i det gamla slottet Raimat i Katalonien. Men kolla! Mönstret (på översta bilden) finns också på etiketten för Raimats vin som heter Anima de Raimat. Så är det med hela den fräscha tapetkollektionen där man hittar synergieffekter i form av mönster som inspireras av Raimats olika viner.

Med den senaste och hetaste inredningstrenden gäller tapet före målad vägg så ligger detta verkligen i tiden. Fondvägg eller helvägg? Bara att välja.

 Image Alt  - Vinjournalen.se
Noble Marble
 Image Alt  - Vinjournalen.se
Bistro Tiles
 Image Alt  - Vinjournalen.se
Scandinavian Light

Precis så här sa marknadsföring gå till som appellerar till alla sinnen. För visst blir känslan och upplevelsen större när man kan kombinera produkter på ett smart sätt?

– Så kallad sinnesmarknadsföring är ett spännande område som vi faktiskt får ta del av i samarbetet med Raimat. Vår konstanta närvaro i den digitala världen ställer allt högre krav på vår fysiska tillvaro. Allt oftare ser vi att inredning inom den offentliga miljön handlar om upplevelser istället för utbud. Många väljer till exempel att besöka en restaurang mer för den känsla som inredningen bjuder på än det som finns på menyn och när du går till din favoritbutik förväntar vi oss personlig service. Vi vill ha en upplevelse för flera av våra sinnen helt enkelt – vilket också är vår ambition när det gäller Raimats tapetkollektion, berättar Irene Grimmesta, Creative Director på Rebel Walls.

I samband med lanseringen av den nya tapetkollektionen, lanseras även en presentlåda för det röda vinet Anima de Raimat med just det där snygga mosaikmönstret. Lådan för tre flaskor finns endast i 400 exemplar från och med den 1 mars 2017 i Systembolagets beställningssortiment.

Anima de Raimat

  • Område: Spanien, Katalonien
  • Druvor: Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Syrah
  • Art.nr: 7659401
  • Pris: 99 kr

Mer info på hemsidan!   

Frågor och svar:

Vad är aktiv co-branding?

Aktiv co-branding är när ett företag samarbetar med ett annat företag från en annan bransch för att nå ut till en bredare målgrupp.

Vilket företag har investerat i topprestaurangen High Timber i London?

Den sydafrikanska vingården Jordan Wines har investerat i topprestaurangen High Timber i London.

Vilket företag har lanserat en tapetkollektion i samarbete med Rebel Walls?

Vinhuset Raimat har lanserat en tapetkollektion i samarbete med Rebel Walls.

Vad är synergieffekterna i Raimats tapetkollektion?

Synergieffekterna i Raimats tapetkollektion är mönster som inspireras av Raimats olika viner.

Vad är sinnesmarknadsföring?

Sinnesmarknadsföring är när man marknadsför produkter på ett sätt som appellerar till alla sinnen för att skapa en större känsla och upplevelse.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.