Hem » Vin Fakta » Pfalz – Tysklands nästa största vinregion
Vin Fakta

Pfalz – Tysklands nästa största vinregion

pfalz_vineyard-scaled_k2soga - Vinjournalen.se

Pfalz är den näst största och en av de mest framträdande vinregionerna i hela Tyskland. Pfalz erbjuder inte bara ett rikt utbud av vingårdar, utan bjuder även på fantastiska upplevelser i form av kultur, historia och andra typer av nöjen. Varje år vallfärdar turister till denna region, något som verkligen bevisar hur fascinerande denna plats är.

Om man vill lägga till mat på agendan, då finns det några riktigt attraktiva och roliga alternativ att testa. Testa någon av regionens fascinerande maträtter, t.ex. Pfälzer Saumagen eller Zwiebelkuchen, något som du med största sannolikhet inte testat om du inte tidigare besökt Tyskland vi ett flertal tillfällen. Här finns även städer med fascinerande historia att besöka, t.ex. Neustadt eller Landau, varav båda är kända för att erbjuda kulturella och historiska upplevelser i världsklass.

Vinregionen Pfaliz, deras olika viner och druvor

Totalt sett så sträcker sig deras vinodlingar över 23,500 hektar, samt att det bara är Rheinhessen i norr som är större. Man producerar 6,5 miljoner hektoliter varje år, där ungefär 60% är vita, samt rester är röda druvor. Här producerar man både röda druvor, t.ex. Dornfelder och Blauer Portugieser, samt vita druvor, t.ex. Riesling och Kerner.

En karta över Pfalz olika vingårdar

Våra bästa vingårdar i Pfalz

Samtliga av dessa vingårdar erbjuder underhållande och informationsrika rundturer, där självklart även provsmakning på några av deras bästa viner ingår. Det är inte bara priset som skiljer dessa vingårdar åt, utan även den generella upplevelsen som erbjuds.

Wein- Und Sektgut Wilhelmshof – en blandning av moderna och traditionella metoder

sektgut-wilhelmshof-team_c8c99x - Vinjournalen.se

Här använder man både moderna och traditionella metoder i sin produktion av viner. Gården har varit i familjen i generationer. De nuvarande ägarna fick vinodlingarna 2010 från sina föräldrar, som själva fick det från sina föräldrar 1975.

 • Appellationer: Südliche Weinstraße
 • Aktiviteter: Rundtur och provsmakning av deras viner
 • Pris: €10 för provsmakning, €20 för hela upplevelsen

Weingut Heinrich Spindler – en familj med över 400 år av erfarenhet inom vinbranschen

weingut-spindler-vineyards_brqvyn - Vinjournalen.se

Weingut Heinrich Spindler ligger i den lilla charmiga byn Forst, samt är omringad av vacker natur och miljöer. Vid ett besök hos Heinrich Spindler så får bara inte bara en vinupplevelse i världsklass, utan får även ta del av otroliga miljöer och vyer. En upplevelse för hela familjen!

 • Appellationer: Ungeheuer, Pechstein, Kirchenstück And Jesuitengarten In Forst
 • Aktiviteter: Boka ett besök hos denna vingård, ta del av både rundtur och provsmakning
 • Pris: €22-25 per person, eller €150 för ett större sällskap.

Vier Jahreszeiten Winzer – en vingård med ett enormt utbud av druvor

 Image Alt - Vinjournalen.se

Vier Jahreszeiten Winzer producerar en imponerande samling av druvor på sina 581 hektar land. Samtliga druvor är plockade för hand för att säkerställa att kvalitén på vinerna är den absolut högsta möjliga, något som verkligen märks i deras lokala och internationella viner.

 • Appellationer: –
 • Aktiviteter: Ta del av en rundtur runt ägorna, samt smaka på deras otroliga viner
 • Pris: €9-15 per person, beroende på vilket paket man väljer.

Weinbeit – startade som en gemenskap för över 100 år sedan

weinbiet-winemaker-work_cgg7fn - Vinjournalen.se

Något som startade som en liten gemenskap, har nu vuxit sig till en samling av 50 olika vinodlare. Tillsammans sträcker man sig över 325 hektar land, samt producerar både lokala och internationella druvor. Som besökare får man strosa runt bland ägorna fritt, eller delta i någon av de guidade turer som genomförs på daglig basis.

 • Appellationer: Pfalz
 • Aktiviteter: Ta del av en provsmakning och rundtur hos Weinbeit
 • Pris: Ges vid förfrågan.

Wein- & Sektgut, Destillerie Bergkeller – odling som är vänlig mot miljön

bergkeller-wine-cellar_tjinky - Vinjournalen.se

Här producerar man kvalitativa viner, samtidigt som man värnar om miljön. Man odlar många olika typer av druvor, t.ex. Reisling, Pinot Gris och Chardonnay. Under ditt besök hos den här vingården får du även ta del av fantastiska miljöer, samt att du får en stor förståelse för hur deras exklusiva viner produceras.

 • Appellationer: Pfalz
 • Aktiviteter: Guidad rundtur tillsammans med provsmakning av deras viner
 • Pris: €15 per person

Bergdolt-Reif & Nett – certifierad producent av organiska viner

reif-nett-winemaker-and-horse_phbndx - Vinjournalen.se

Vingården slog först upp portarna 1838, samt drivs fortfarande av samma familj, just nu av den femte generationen. Sedan 2015 så är man en certifierad producent av organiska viner, något som ligger den här vingården varmt om hjärtat. Här får man se en blandning av moderna tekniker, tillsammans med traditionella odlingsmetoder som använts i flera hundra år.

 • Appellationer: Pfalz
 • Aktiviteter: Få en guidad rundtur, samt provsmaka några av deras bästa viner
 • Pris: €23 per person

Weingut Hanewald-Schwerdt – fokuserar på kvalité istället för kvantitet

hanewald-schwerdt-rows-of-vines_fnhzu4 - Vinjournalen.se

Den här vingården är en av de yngsta som vi belyser i den här listan. Vingården slog upp portarna 1955, samt har sedan dess utvecklats till att bli en av Tysklands bästa vinproducenter. Här fokuserar man primärt på druvorna Reisling och Pinot Noir, vilket betyder att man är väldigt duktiga på att producera kvalitativa viner utav dessa druvsorter.

 • Appellationer: Pfalz
 • Aktiviteter: Provsmakning av fantastiska viner, samt guidad rundtur runt ägorna
 • Pris: Från €15 per person

Välj och vraka bland dessa fantastiska vingårdar, ta med dig dina vänner eller familj på en resa de sent ska glömma. Guidade turer, provsmakning av viner, samt en fascinerande historia och miljöer, det kan knappast bli bättre!

För att få mer information om viner eller vingårdar så rekommenderar vi att man besöker winetourism.com.

Läs mer om ett stor urval av vingårdar i Pfalz som går att besöka på Winetourism.com. Du kan även läsa och jämföra vingårdar med vinprovningar i Pfalz samt få ytterligare information vad som ingår och pris för olika aktiviteter.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.