Nyårslöften har en tendens att brytas någon gång mot slutet av januari. Men det finns ett enkelt sätt att få dina löften att hålla, och det är att lova dig själv något som inte innebär några tråkiga uppoffringar. Vad sägs om att unna sig ett glas vin om dagen? Detta kan du faktiskt göra utan dåligt samvete – och samtidigt kan du gå ner i vikt. Men innan du bestämmer dig bör du tänka på följande:

  • Max ett glas vin räcker, för stor mängd har motsatt effekt
  • Drick vinet på kvällen eller när du är färdig med dagens arbete och när du vet att du inte behöver använda bilen

Att vin har en del hälsomässiga fördelar kanske du redan visste, och minskad risk för hjärt- och kärlsjukdomar är kanske den viktigaste. Men minskat kolesterolvärde och sänkt blodtryck som du kan få av måttlig vinkonsumtion har också positiv inverkan på din vikt, och fördelarna slutar inte här. För att smälta ett glas vin behöver kroppen förbruka kalorier. Kvinnor har en mindre andel av de enzymer som bryter ner alkohol i kroppen än män, och därför behöver kroppen producera nya. Detta innebär att särskilt kvinnor kan dra nytta av denna extraförbränning av kalorier.

Ännu fler kalorier förbränns på grund av kroppens ökade temperatur. Många blir lite röda om kinderna när de dricker alkohol, vilket beror på att kroppstemperaturen stiger. Kroppen använder kalorier för att kunna producera denna värme.

En sista bidragande faktor till viktminskning i samband med måttlig vinkonsumtion är att man tenderar att äta mindre när man druckit ett glas vin. Ett glas efter maten istället för dessert gör att sötsuget dämpas och man håller sig mätt längre. Ett glas vin innan maten eller istället för tilltugg på festen gör också att man äter mindre eftersom man känner sig mättare.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy