Enligt en undersökning som avslutades 2004 är Merlotdruvan den tredje vanligaste druvan i världen. Då fanns det över 260 000 hektar av dessa druvor planterade runt om i världen. De finns i 18 länder förutom Frankrike och föredrar mildare klimat då de mognar för tidigt vid högra värme.

Fakta om Merlotdruvan:

  • Höga nivåer av socker
  • Vinrankorna föredrar mildare klimat
  • Låg syra
  • Äldre rankor ger vinet mer karaktär

Viner som görs av Merlotdruvor är mellanfylliga och har låg syrlighet. Det gör att de är perfekta för nybörjare, då de är lena och lättdruckna. Många vitvinsälskare brukar undvika röda viner, men Merlotviner är med sin lenhet ett undantag.

Bland de många smaker som associeras med Merlotviner är choklad, russin, körsbär och björnbär de vanligaste. När Merlot används i en blandning kan de ge smak av lakrits och kryddor. Vissa menar att vinerna som produceras i kallare klimat kan smaka som sparris och gröna bönor.

Vinjournalen.se rekomenderar

La Dame de Malescot

La Dame de Malescot

Artikel:5491Volym:750 ml
Pris349 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionUpptäck blommorna i vinÅrgång2017ProducentChateau Malescot Saint-ExuperyDruvor45% Merlot, 55% Cabernet Sauvignon samt liten del Cabernet Franc och Petit Verdot.Alkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy