Hem » Vin Fakta » Laga mat med rödvin

Laga mat med rödvin

26_itemthemeimage_4211-jpg - Vinjournalen.se

Om man försöker använda ett rött matlagningsvin i maten, så kommer upphettningen göra att det reduceras så mycket att endast de dåliga smakerna blir kvar. Men detta innebär inte att man måste köpa ett dyrt vin. Det betyder bara att röda viner man använder till matlagning i alla fall ska vara okej att dricka, så att de bra smakerna smittar av på maten.

Tre sätt att använda rödvin i matlagning:

  • Som marinad
  • Som matlagningsvätska
  • Som smaksättning på den färdiga maträtten

Egentligen kommer ett okej vin ge lika mycket smak till maten som ett högklassigt vin. Så spara dina pengar eller drick istället det dyrare vinet till maten istället.

Det största skälet till att man använder rött vin i matlagning är att vinet förstärker maträttens smaker. Därför krävs det en viss övning för att veta hur mycket man ska använda, för lite och det märks inte ens. Om man har för mycket vin tar vinets smaker över och övermannar resten av rätten. Med lite tid och övning får man en ny dimension på sina favoriträtter när man använder rött vin i matlagning.

Frågor och svar:

Varför ska man använda ett okej vin när man lagar mat med rödvin?

För att de bra smakerna i vinet smittar av på maten och endast de dåliga smakerna blir kvar när vinet reduceras under upphettning.

Vilka tre sätt kan man använda rödvin i matlagning?

Som marinad, som matlagningsvätska och som smaksättning på den färdiga maträtten.

Behöver man använda ett högklassigt vin när man lagar mat med rödvin?

Nej, egentligen ger ett okej vin lika mycket smak till maten som ett högklassigt vin.

Varför använder man rött vin i matlagning?

För att vinet förstärker maträttens smaker.

Vad krävs för att veta hur mycket rött vin man ska använda i matlagning?

En viss övning krävs för att veta hur mycket rött vin man ska använda, för lite och det märks inte ens och om man har för mycket tar vinets smaker över och övermannar resten av rätten.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.