Om man försöker använda ett rött matlagningsvin i maten, så kommer upphettningen göra att det reduceras så mycket att endast de dåliga smakerna blir kvar. Men detta innebär inte att man måste köpa ett dyrt vin. Det betyder bara att röda viner man använder till matlagning i alla fall ska vara okej att dricka, så att de bra smakerna smittar av på maten.

Tre sätt att använda rödvin i matlagning:

  • Som marinad
  • Som matlagningsvätska
  • Som smaksättning på den färdiga maträtten

Egentligen kommer ett okej vin ge lika mycket smak till maten som ett högklassigt vin. Så spara dina pengar eller drick istället det dyrare vinet till maten istället.

Det största skälet till att man använder rött vin i matlagning är att vinet förstärker maträttens smaker. Därför krävs det en viss övning för att veta hur mycket man ska använda, för lite och det märks inte ens. Om man har för mycket vin tar vinets smaker över och övermannar resten av rätten. Med lite tid och övning får man en ny dimension på sina favoriträtter när man använder rött vin i matlagning.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris139 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy