• Kan ni lova att vinet jag just beställde är gott?
  • Om jag sodastreamar mitt vita vin, blir det Cava då?
  • Har ni tysk Champagne?

Det är bara några av de frågor som fyker upp när den onlinebaserade vinshopen The Wine Company  kartlägger de vanligaste och roligaste frågorna som svenska vinkonsumenter har när det gäller vin.

Intresset för att köpa vin online i Sverige växer och då har man frågor om alltifrån druvor, producenter, distrikt och terroir. Och visst finns det mycket att kunna! Att klassas som vinkunnig är ingen lätt match men det är något som många strävar efter. Varje år får The Wine Company’s vinrådgivare tusentals frågor, somliga frågor är roliga, andra underliga eller väldigt vanliga. Här är en sammanställning av den mer humoristiska frågor-topplistan:

  • Efter jag drack vinet hade jag färgade tänder och läppar, så får det väl inte vara?
  • Vi skall besöka tyska vingårdar och undrar om ni har tips på hur man lyckas få med sig så många flaskor vin som möjligt i en SAAB 900? Det är ju lite ont om bagageutrymme. Bör vi köpa en ny bil innan resan?
  • Vår katt har just smakat på vår sangria, vi har alltså ett trädgårdsmingel idag, vi använde vinet Cosima Primitivo, kan det vara farligt på något sätt? Årgången var 2012.
  • Om jag sodastreamar mitt vita vin, blir det typ Cava då?
  • Kan ni lova att vinet jag just beställde är gott? Jag vill att ni lovar!

Några av de vanligaste frågorna som företagets kundtjänst får känner vi alla igen. Hur länge kan vinet lagras? Vilken maträtt passar vinet till? Hur ska jag öppna en flaska Prosecco? Varför ska jag lufta vinet? Precis sådana frågor som Vinjournalen också behandlar under ’Veckans fråga’.

The Wine Company är ett av de nya online-företagen som säljer ett brett vinsortiment lite annorlunda än det som finns på Systembolaget. Vinerna levereras sedan till din dörr direkt från Tyskland. Man rättar sig efter svenska föreskrifterna och EU-reglerna och sköter betalning av alla alkoholskatter.

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy