Hem » Vin Fakta » Besök tyska vinleden
Vin Fakta

Besök tyska vinleden

26_itemthemeimage_4923-jpg - Vinjournalen.se

Vinleden börjar vid staden Bockenheim i sydvästra delen av landet. Sträckan är cirka 8 mil lång och tar dig igenom den andra största vinregionen i Tyskland och avslutas vid den franska gränsen. Området har en tusenårig vintradition här kan du bland mycket annat:

  • Prova och köpa viner
  • Besöka vinfestivaler
  • Besöka gamla byar
  • Njuta av lokala delikatesser
  • Ta del av andra kulturella traditioner

Att åka längs den tyska vinleden är som att färdas tillbaka i tiden. Medeltida slott och timmerstugor blandas med gamla kyrkor och andra tecken från svunna tider. Klimatet är milt och medelhavsliknande med soliga dagar och ett färggrant landskap. Tack vare det varma klimatet växer det exotiska frukter på sommaren som kiwi, fikon och citroner. På våren blommar tusentals mandelträd och färgar landskapet rosa.

Bland höjdpunkterna för dig som vinälskare som åker till Rheinpfalz finns attraktioner som Bad Dürkheim, 300-åriga Traminer som är Europas äldsta vingård som fortfarande är i bruk samt kulinariska upplevelsen i form av en sorts lökpaj som kallas Zweibelkuchen som avnjuts med ett glas Federweisser. Federweisser är ett fruktvin som fortfarande är under jäsning när det dricks.

De flesta vinerna från området Rheinpfalz har en fylligare karaktär en de som kommer från Moseldalen. En mjuk, balanserad syra är också ett kännetecken för områdets Rieslingviner som är den vanligaste typen. Andra druvor som används är Müller-Thurgau, Pinot Gris (Grauburgunder), Pinot Blanc (Weissburgunder), Dornfelder, Portugiser och Pinot Noir (Spätburgunder).

Frågor och svar:

Var börjar den tyska vinleden och var slutar den?

Vinleden börjar vid staden Bockenheim i sydvästra delen av landet och avslutas vid den franska gränsen.

Vad kan man göra längs den tyska vinleden?

Man kan bland annat prova och köpa viner, besöka vinfestivaler, besöka gamla byar, njuta av lokala delikatesser och ta del av andra kulturella traditioner.

Vilka höjdpunkter finns för vinälskare i Rheinpfalz?

Attraktioner som Bad Dürkheim, Europas äldsta vingård som fortfarande är i bruk och kulinariska upplevelser som Zweibelkuchen och Federweisser.

Vilka druvor används för att göra vin i området Rheinpfalz?

Riesling, Müller-Thurgau, Pinot Gris (Grauburgunder), Pinot Blanc (Weissburgunder), Dornfelder, Portugiser och Pinot Noir (Spätburgunder).

Vilket kännetecken har områdets Rieslingviner?

En mjuk, balanserad syra.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

[custom-related-posts]
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.