Besök de bästa vingårdarna i Veneto – Vi har hittat dom bästa!

Veneto är en sprudlande vacker, samt väldigt produktiv vinregion i nord-östra Italien. Här producerar man 8 miljoner hektroliter vin per år, en otroligt imponerande siffra. Utöver sin vinproduktion bjuder regionen på en blandning av kulturella och naturliga skatter, bland annat sagolika slott, häpnadsväckande katedraler, samt otroliga vattenfall. Njut av ett milt och behagligt klimat som både tillåter sol och bad, men även mer kulturella och spirituella upplevelser. Ta med familjen på en resa där upplevelser möter nöjen, ett minne man sent ska glömma.

Vinregionen Veneto, druvsorter och framställning av viner

I Veneto hittar man inget mindre än 28 DOC och 14 DOCG-viner, vilket bevisar att de vin som produceras är av absolut högsta kvalité. Regionens stora framgångar med framställning av viner har mycket att göra med den breda sortimentet druvor som finns tillgängliga. Dess röda och vita druvor används i många av de viner vi är vana vid idag. De mest framstående bland de vita är Gargenega, Glera, Pinot Grigio, Pinot Bianco, Trebbiano, Chardonnay. De mest framstående bland de röda är Rondinella, Molinara, Corvina Veronese, Cabernet Sauvignon. Samtliga druvor används för att framställa de kvalitativa viner man hittar i Veneto, där ungefär en tredjedel av de 8 hektolikter man producerar är stämplade med DOC eller DOCG-kvalitetsstämpel.

Många populära och kända viner har sin grund av druvor från Veneto. Amarone, Valpolicella och Bardolino är exklusiva viner som är omtyckta för sin otroliga smak, varav samtliga är framställda av druvorna Corvina eller Rondinella. Druvornas långa tradition genomsyras i vinet, där dess individuella kvalité framhävs på ett mycket smakfullt sätt.

Vinet Soave är det mest kända vinet man hittar från Veneto. Vinet framställs av Garganega-druvan, där man sedan lagrar produkten i åtta månader innan den är redo för allmänheten. “Classico”, är en eftertrakad stämpel att få till sitt vin, vilket Soave endast får om det till 70% består av Garganega-druvan.

Veneto, en vinregion av allra högsta klass

Regionen börjar vid Dolomiterna och sträcker sig hela vägen till det Adriatiska havet. Här möts man av en lite lägre bergskedja som är otroligt vacker att titta på, men även många kanaler, åar och platta odlingslandskap. Naturen är en stor del av Veneto’s skönhet, men långt ifrån det enda som attraherar människor från hela världen. Möjligheterna är oändliga, oavsett om man söker en mer kulturell upplevelse, eller om man vill ta med sig barnen på en solsemester.

Veneto producerar årligen 8 hektoliter vin, varav en tredjedel är märkta med DOC och DOCG-klassificeringar. Druvorna används i några av världens mest populära viner, både röda, vita samt roséviner. Soave och Prosecco är utmärkta exempel på detta.

När man besöker regionen rekommenderas även ett besöka till regionens huvudstad, Venedig. En otroligt vacker stad som ligger precis vid vattnet, eller på vattnet kanske är mer rättvist att säga. Vackra byggnader, gott vin, samt många kulturella sevärdigheter, det blir inte bättre. Om man har tid rekommenderas även ett besök till Verona, den stad där Romeo och Julia utspelar sig. Staden har även många inslag av kulturella sevärdigheter, t.ex. den otroliga amfiteatern Arena di Verona, som är välbeverad sedan den romerska tiden.

En karta över några av Veneto regionens vackra vingårdar

Här listar vi några av Veneto’s absolut bästa vingårdar

Samtliga av dessa vingårdar välkomnar besökare att ta del av guidade turer, smakprovningar, samt en grundläggande introduktion till hur deras vin produceras. Man kan även köpa viner direkt från vingården.

Fratelli Vogadori – familjeägd vingård i Negrar

Fratelli Vogadori hittar vi en vingård som har hängt med i flera generationer och det är den tredje generation som äger vingården idag. Familjen har bevarat all kunskap och erfarenhet till den följande generationen av vinodlare. Här odlar man många olika typer av druvor, bland annat Corvina, Rondinella, Oseleta och Negrara. Det är den perfekta vingården om man vill se hur flera generationer har påverkat dagens vinodling.

Här tas man med på en rundtur över ägorna, där man får se vinodlingen med egna ögon, samt ta del av hur hela processen går till, från druva till färdig produkt. I slutet av turen får man självklart även en möjlighet att testa några av deras otroliga röda viner. 

 • Appellationer: Amarone DOCG
 • Aktiviteter: En interaktiv upplevelse hos Fratelli Vogadori
 • Pris: €15 per person.

Azienda Agricola Albino Piona – vingården med 130 års historia

Azienda Agricola Albino Piona är en vacker vingård som kan erbjuda många olika viner med appellation märkning. På vingården används inga kemikalier som bekämpa skadedjur och insekter, utan förlitar sig hellre på naturliga processer. Ägarna har en passion för att göra saker på rätt sätt, samt att få sitt arv att leva vidare vilket har drivit den här vingården att bli väldigt framgångsrik. Dom öppnar gladeligen upp sin portar för besökare, något vi vinälskare självklart är väldigt tacksamma för.

Här får man ta del av en genomgående upplevelse för hur deras viner produceras, samtidigt som man njuter av goda viner och fantastisk utsikt. Man fokuserar på att förklara varför och hur man använder naturliga medel för att bekämpa skadedjur, snarare än att använda kemikalier. En fantastisk upplevelse för alla!

 • Appellationer: Custoza DOC, Bardolino DOC, Bardolino Chiaretto DOC, Campo del Selese Custoza Superiore, Campo Massimo Corvina Veronese, Custoza Sp Riserva, Bardolino Sp, Azobè Rosso Verona, Verde Piona vino frizzante, Spumante Estro Bianco, Spumante Estro Rosè
 • Aktiviteter: Vinprovning och guidad tur hos Azienda Agricola Albino Piona
 • Pris: €20

La Cantina Pizzolato – producerar ekologiska viner

La Cantina Pizzolato är en urgammal vingård som är inne på femte generation av odlare. Här hittar man unika ekologiska viner, där man blandar gamla erfarenheter med modern teknologi. Man fokuserar mycket på naturens egna krafter, snarare än att tillsätta och producera kemiska sammansättningar. Vingården sträcker sig över 72 hekter. Under besöket på La Cantina Pizzolato får man ta del av deras absolut bästa ekologiska viner, samtidigt som man får utforska deras fantastiska miljöer.

 • Appellationer: Piave DOCG, Venezia DOC, Prosecco DOC, IGT Veneto
 • Aktiviteter: Vinprovning och information om hur deras viner produceras
 • Pris: €20

Azienda Agricola Villa Spinosa – en av Italien’s vackraste vingårdar

Fantastiska miljöer blandat med rundturer och goda viner, kan det bli bättre än det? Knappast. Azienda Agricola Villa Spinosa är en vingård som producerar prisbelönade viner som på löpande band. Här bjuder dom in besökare för att se deras processer samt att smaka deras viner. Här möts man av en vältrimmad trägård, olivträd, samt en rejäl druvodling. 

Anledningen till att man besöker vingården är för mestadelen för att se hur produktionsprocessen går till, samt att få testa lite goda viner. Vingården erbjuder även otroliga vyer, vackra trädgårdar, och en intressant och rolig guidad tur.

 • Appellationer: Valpolicella Classico DOC, DOCG
 • Aktiviteter: Vinprovning och rundtur runt ägorna på Azienda Agricola Villa Spinosa
 • Pris: €10

Azienda Agricola Mizzon Di Perusi Nicola – över 100 år gammal vingård

Vingården Azienda Agricola Mizzon Di Perusi Nicola är över 100 år gammal, men vinodlingen började först efter andra världskriget. Innan dess odlade man grönsaker men valde sedan att börja producera viner. Vingården har en rustik och gemytlig känsla och erbjuder en hel del historia. Vingården har också en vacker vy över Valpolicella Classico.

 • Appellationer: Amarone, Valpolicella, Valpolicella Classico Superiore, Valpolicella Ripasso, Recioto
 • Aktiviteter: Vackra vyer, guidad tur, samt vinprovning
 • Pris: €15

Cantina Valetti – fantastisk utsikt över Lake Garda

Är du en vinentusiast som tycker om att testa kvalitativa och nya viner? Tycker du om att njuta av vackra vyer, gärna tillsammans med ett glas vin i handen? Då är Cantina Valetti den perfekta vingården för dig. Här odlar man massvis med olika druvor, t.ex. Corvina, Rondinella, Corvinone och Garganega. Under beöket på vingården får man ta del av fantastiska vyer, goda viner, samt en genomgående förklaring för hur man producerar utmärkta viner på deras eget sätt.

 • Appellationer: Custoza DOC, Lugana DOC, Adelaide Chardonnay Veronese IGT, Bardolino Chiaretto Classico DOC, Bardolino Chiaretto Spumante DOC, Bardolino Classico DOC, Bardolino Superiore Classico DOCG, Bardolino Superiore Classico DOCG, Valpolicella Ripasso DOC, Berengario Corvina Veronese IGT, Lotario Merlot-Cabernet Veronese IGT, Amarone Della Valpolicella DOCG
 • Aktiviteter: Otrolig vinprovning och fantastiska vyer hos Cantina Valetti
 • Pris: €15

De Stefani – fyra generatoner av vinodling

De Stefani är en rejäl vingård som sträcker sig till flera olika gårdar. Här finns en ambitiös familj som verkligen lever för vinodling. Deras viner säljs till många av Italien’s finaste restauranger, samt till 40 andra länder. Vinerna är välkända och har ett rykte om att vara den absoluta världsklassen av viner. Ta del av en exklusiv miljö, samt njut av vackra vyer över ägorna.

 • Appellationer: Prosecco DOC, Prosecco DOCG, Venezia DOC, Colli Di Conegliano DOCG, Piave DOCG, Veneto IGT, Trevenezie IGT
 • Aktiviteter: Upplev resultatet av fyra generations vinodling hos De Stefani
 • Pris: €15

DolceVera – Namnet kommer efter hans far och en nunna

Vingården DolceVera ligger i Valpolicella, i den charmiga staden Negrar, i Verona provinsen. Vingården har utsikt över den fina dalen och en pittoresk utsikt över landskapet. DolceVera grundades 2011 av Marco Benedetti. Namnet DolceVera kommer från ‘Dolce’ som är tillägnat åt Marcos far och ‘Vera’ är efter en nunna som hans far träffade under ett möte. Nunnan blev en inspirationskälla för både Marco och hans far under tiden som de etablerade vingården. 

På vingården produceras de fyra vinerna, Valpolicella Classico, Ripasso, Amarone, och Recioto, med stor passion och hängivelse. Dessutom har vinodlingarna ett mikroklimat under hela året med en rätt mängd solsken för att säkerställa bästa kvaliteten av druvorna. DolceVera har även en modern källare som är utrustad med träfat för det viktiga åldrandet och förfining av vinerna. 

 • Appellation: Valpolicella DOC
 • Aktiviteter: Vinprovning och guidad tur av vingården 
 • Pris: €15

Villa Canthus Winery – Började arbete med druvor när han var 12 år gammal

Vingården Villa Canthus ligger i Palazzo Bortolozzi Marini, en venetiansk villa från 1700-talet, vid en del av floden Piave som heter Lampol. Villa Canthus är en familjegård som producerar ett litet utbud av viner från de inhemska druvorna inom de finaste beteckningarna i Veneto regionen. Vingården ägs av Giuliano Ormenese. När Giuliano var 12 år gammal började han att arbeta på vinodlingar tillsammans med sin far och farfar. 1970 började han att producera viner för att slutligen starta vingården Villa Canthus 1987. 

Idag är det den tredje generationen av familjen Ormenese som sköter arbetet på vingården. De odlar druvor av höga kvalitet bland annat Raboso del Piave, Manzoni Bianco, Manzoni Rosso, Carmenere, och Cabernet Sauvignon. Dessutom finns även höga kvaliteter av Cabernet Franc, Merlot, Refosco Peduncolo Rosso, Chardonnay, Pinot Bianco, Sauvignon, Friulano, och Ribolla Gialla, alla med Veneto DOC-status.

 • Appellation: DOC Piave, DOC Venezia, DOC Treviso, IGT Veneto, IGT Trevenezie, Friuli DOC Colli Orientali
 • Aktiviteter: Vinprovning och guidad tur av vingården 
 • Pris: €14

La Dama – Idén kom från svärfar 

Vingården La Dama ligger i hjärtat av Valpolicella Classica, i den vackra dalen i Valpantena området. Området är berikad av källvatten som förbättrar växtligheten i dalen. De nuvarande ägarna Gabriele och Mariam driver ett hållbart jordbruk och producerar ekologiska viner. Här odlas bland annat den unika druvan Veronese för de berömda Valpolicella Superioe vinerna. Dessutom produceras också vinet Amarone här med hög kvalitet. Det var Gabrieles svärfar, Giampietro, som gav idén om att starta en vingård och La Dama grundades 2006. Vinkällaren, utrustad med modern teknik, är en härlig plats där ägarna tar emot sina gäster och vänner. 

 • Appellation: Valpolicella Classico DOC, Valpolicella Classico Superiore DOC, Valpolicella Ripasso Classico Superiore DOC, Amarone Della Valpolicella Classico DOCG, Recioto Della Valpolicella Classico DOCG
 • Aktiviteter: Vinprovning och guidad tur av vingården 
 • Pris: €13 

Castello di Roncade – Slott, ruiner och en vingård

Vingården Castello di Roncade ligger i hjärtat av Roncade, en liten by på landsbygden i Veneto mellan Treviso och Venedig. Vingården ligger vid ruinerna av ett slott från 900-talet. Det ursprungliga slottet förstördes och byggdes om under 1500-talet. Väggarna, tornen, och vallgraven stod färdiga några år innan själva slottet. Trädgården är omgiven av medeltida murar och i varje hörn av trädgården står det ett torn. I tre av tornen finns det gästlägenheter som man kan hyra. 

De nuvarande ägarna köpte vingården i början av 1900-talet och genomförde en omfattande renovering av slottet. Vinodlingarna sträcker sig ut över 110 hektar mark och här odlas druvor som Glera, Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Grigio, Manzoni bianco, Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc och Raboso. 

 • Appellation: IGT Veneto, Piave DOC, Venezia DOC, Treviso DOC
 • Aktiviteter: Vinprovning på vingården
 • Pris: €10  

Stramaret – Ekologiska viner sedan 2016

Bland kullarna i Conegliano och Valdobbiadene i den vackra vyn Funer i Treviso provinsen ligger vingården Stramaret. Vingården Stramaret grundades 1888 av Giovanni Stramaret och under många generationer har familjen arbetat hårt för att förvalta vingården väl. Sedan 2016 har den nuvarande ägaren Carlo använt organiska produkter för odlingen. Vinerna från vingården är ekologiska viner av högsta kvalitet. Druvan Glera är den populärast för vingården och druvan används till fyra olika produkter. Här produceras även Valdobbiadene DOCG och det lokala vinet Vin De Me Jeia. 

 • Appellation: Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG
 • Aktiviteter: Vinprovning och guidad tur av vingården 
 • Pris: €10

Monte del Frà – Hyrde mark för att odla druvorna

Vingården Monte del Frà ligger bland the mareniska kullarna vid Gardasjön och är den ledande vingården i Custoza regionen. Historien om Monte del Frà går tillbaka till 1492 när ett kloster av munkar bodde i Veneto. 1958 grundade Massimo Bonomo vingården och odlade druvorna på mark som han hyrde i norra Italien. Idag har gården 140 hektar varav 68 är för uthyrning. 

Det är tredje generationen av familjen Bonomo som hanterar vingården idag. De odlar ett stort utbud av druvor bland annat Garganega, Corvina, Rondinella, Molinara, och Chardonnay. Dom odlar även de fruktiga druvorna Trebbiano, Cortese, och Incrocio Manzoni. Förutom vinerna av hög kvalitet, producerar vingården även mousserande och dessertviner under de finaste beteckningarna i Veneto regionen. 

 • Appellation: Amarone, Ripasso, Valpolicella, Custoza, Bardolino, Lugana
 • Aktiviteter: Vinprovning och guidad tur av vingården 
 • Pris: €35  

Cantina Meroni – Vingård med odlingar för druvor och oliver

På en kort bilresa från staden Verona ligger vingården Cantina Meroni i en av de fem provinserna av Valpolicella Classica DOC – Sant’Ambrogio. Familjen Meroni är tredje generationen som hanterar vingården. Druvorna kommer från gårdarna Sengia och Maso som ligger i dalen av San Giorgio. Vingården äger 15 hektar mark varav 11 hektar är för vinstockarna. De odlar olika typer av vinstockar och detta inkluderar Corvina, Rondinella, och Molinara. På de resterande 4 hektar har familjen planterat olivträd och andra träd för att återställa balansen i regionen. Vingårdens historiska källare har renoverats till en modern källare med ståltankar där druvorna kan jäsa i en lämplig atmosfär. 

 • Appellation: Amarone Della Valpolicella DOCG, Valpolicella Classico DOC, Valpolicella Superiore DOC, Recioto Della Valpolicella DOC, Veneto IGT
 • Aktiviteter: Vinprovning och guidad tur av vingården
 • Pris: 25€

Cà Rovere – Vingården som producerar mousserande viner med VSQ och FIVI certifiering

Vingården Cà Rovere ligger på berget Berici vid den vackra staden Alonte i nordöstra Italien. Vingården grundades av Bruno som var farfar till den nuvarande ägaren. Familjen har odlat druvor i nästan 20 år på de 30 hektaren som vingården äger. Druvsorterna är Chardonnay, Garganega, och fruktiga Cabernet Sauvignon. Förutom dessa viner producerar vingården även mousserande viner av hög kvalitet under VSQ- och FIVI-märkning. Dessa viner förvaras i 36 månader för att uppnå önskad smak, färg, och andra egenskaper. Vinkällaren är modern med golv av terrakottaplattor vilket ger en naturlig ventilation i källaren. På övre våningen av vinkällaren finns det ett vinprovningsrum med utsikt över vinodlingarna. 

 • Appellation: VSQ, Metodo Classico, FIVI
 • Aktiviteter: Vinprovning och guidad tur av vingården
 • Pris:  20€ 

Loredan Gasparini – Vingården med den eleganta villan från 1700-talet

I sluttningarna av Rivieran, i den centrala delen av Alta Marca Trevigiana, ligger vingården Loredan Gasparini. Vingården är omgiven av kuperad terräng med en fantastisk utsikt. Här finns även den eleganta palladiansk villan Spineda som är från 1700-talet. Det var på 1950-talet som greven Piero Loredan grundade vingården. Sedan 1973 är det Giancarlo Palla som äger vingården. Vingården är uppdelat i två olika delar Tenuta di Giavera och Tenuta di Venegazzù. Vinodlingarna ligger på ett område av 60 hektar där 47 hektar används för att odla röda druvsorter som Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, and Malbec. På vingården Tenuta di Giavera odlas Prosecco Superiore till DOCG Asolo på ett område av 23 hektar. 

 • Appellation: Asolo Montello
 • Aktiviteter: Vinprovning och guidad tur av vingården
 • Pris: 20 €

Maculan – Vingården som hanteras av en far och hans två döttrar

Familjen Maculan har drivit vingården Maculan i tre generationer. Vingården ligger i Breganze vilket är en vacker by vid foten av Asiago platån. Historien om vingården går tillbaka till 1947 när Giovanni Maculan grundade vingården. Sedan tog Fausto Maculan över vingården och fortsatte att producera viner genom åren. 2007 började Angela och Maria, Faustos döttrar, att arbete inom familjeföretaget. Idag jobbar döttrarna sida vid sida med Fausto med vinproduktionen. På odlingarna finns druvorna Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Nero, och Chardonnay, samt de sällsynta druvorna Pinot Grigio, Tai Bianco, och Vespaiolo

 • Appellation: Breganze DOC
 • Aktiviteter: Vinprovning och guidad tur av vingården
 • Pris:  13 €

Le Fraghe – Vingården med varsamma metoder

Vingården Le Fraghe odlar varje år massvis med kvalitativa druvor på sina 15 hektar av odlingsmarker. Här produceras både röda, vita, samt rosé viner, varav samtliga produceras med kärlek, varsamma metoder, samt håller allra högsta kvalité. Boka ett besök hos Le Fraghe för att ta del av en fantastisk vinupplevelse!

 • Appellationer: Bardolino DOC
 • Aktiviteter: Rundtur och vinprovning
 • Pris: 12 €

Reassi – vingården som har gått i arv

Vingården Reassi är en familjedriven ekologisk vingård i vinregionen Colli Euganei i nordöstra Italien. Colli Euganei är ett gammalt vulkaniskt område där druvorna är en del av kulturen och traditionen. Regionen är känd som en bra regionen att odla druvor och vinerna är välkända över hela världen. Vingården har gått i arv över fyra olika generationer och de är främst inriktade på att odla inhemska druvsorter som bland annat Pinello, Fior d’Arancio, Manzoni Bianco, Marzemina, Turchetta, Corbina, Cabernet, Merlot, Glera och Moscato Giallo. Druvorna odlas ekologiskt och de använder modern teknik för framställningen för att få det bästa resultatet i flaskan och glaset. 

 • Appellation: Colli Euganei 
 • Aktiviteter: Vinprovning och guidat tur av vingården 
 • Pris: 15 €

Nu har du all information du behöver för ditt besök i Veneto. Skapa ett minne för livet under din resa till dessa otroliga vackra vingårdar. Om du vill boka ett besök till en av dessa vingårdar i Italien, eller i något annat land, besök winetourism.com

Läs mer om ett stor urval av vingårdar i Veneto som går att besöka på Winetourism.com. Du kan även läsa och jämföra vingårdar med vinprovningar i Veneto samt få ytterligare information vad som ingår och pris för olika aktiviteter. 

Domaine des Pasquiers

Detta ekologiska, fylliga vin har en markant doft av röda bär och örter. Dofterna bär även över till smaken av vinet som har en kryddig, ren fruktdriven karaktär, med inslag av skogshallon, plommon, svartpeppar och lagerblad samt en lång eftersmak.

Artikelnummer: 2298

Typ: Rött Vin, Vin

Land: Frankrike, Rhone

Alkohol:14 %

Pris:135 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET
Nötkött Nötkött Nötkött Nötkött Nötkött

Vinjournalen Nyhetsbrev

Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy

Att skydda våra kunders personliga integritet är något vi värnar om på Vinjournalen.se. I vår integritetspolicy beskriver vi hur vi använder och sparar din personliga information – och varför vi gör det.
GDPR (General Data Protection) är en ny EU-förordning som ersätter den svenska personuppgiftslagen (PUL) från och med den 25 maj 2018. Förordningen innebär ett förtydligande av hur företag får behandla dina personuppgifter. Med anledning av detta har vi upprättat en integritetspolicy.

Vi behandlar dina personuppgifter för att:

Kunna administrera ditt nyhetsbrev/sms-utskick som du valt att anmäla dig till med din e-postadress/telefonnummer. Exempelvis så att du ska ha möjlighet att få uppdateringar om det senaste inom vin- och dryckesbranschen. Just nu skickar vi endast ut ett nyhetsbrevet skickas ut 1-2 gånger per månad. Det vill säga att det vi skickar i form av e-post, SMS och post ska vara baserat på det som du faktiskt visat intresse för.

Vilka rättigheter har du att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter?

Du har flertalet rättigheter enligt GDPR bland annat rätten att alltid invända mot marknadsföring.

Vem är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter?

Wine Media AB, med organisationsnummer 556941-2421 är ansvariga för behandlingen av dina personuppgifter.

Din integritet är viktig för oss. I denna policy vill vi informera dig om hur dina personuppgifter behandlas av oss när du besöker oss online och identifierar dig vi ett e-postformulär för att få vårt nyhetsbrev eller annan marknadsföring från oss.

Om du har några frågor angående behandlingen av dina personuppgifter eller om du vill vända dig till oss för att utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss jeanette@vinjournalen.se.

Hur behandlar vi dina uppgifter?

Sammanfattningsvis behandlar vi dina personuppgifter för att:
• administrera utskick av vårt nyhetsbrev
• skicka marknadsföring till dig via e-post och/eller SMS
• följa gällande lagar och regler; och

E-post/telefonnummer behandlas från det att du anmäler intresse för att få våra utskick, tills dess att du själv avregistrerar dig via den automatiska länken nedan i nyhetsbrevet.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

Vi och våra samarbetspartners har vidtagit flertalet organisatoriska såväl som tekniska säkerhetsåtgärder för att skydda dina personuppgifter. Vi arbetar aktivt med att följa EU:s dataskyddsförordning (GDPR). Vårt IT-system hjälper oss att skydda dina personuppgifter från olovlig eller obehörig behandling. Vidare har vi interna rutiner som säkerställer att inte fler personer än nödvändigt har tillgång till dina uppgifter.

Måste du tillhandahålla dina personuppgifter till oss och vad händer om du inte gör det?

Ditt samtycke krävs t.ex. om du vill fortsätta att få vårt nyhetsbrev och /eller SMS-utskick innehållandes information och erbjudanden till dig under en längre tid, annars skickar dig information,

Vilka kan få tillgång till dina personuppgifter?

Dina personuppgifter behandlas som utgångspunkt endast av Vinjournalen.se. Mer i detalj: Vi delar din e-postadress/telefonnummer med vår interna kundtjänst för att kunna upprätthålla utskick av nyhetsbrev. Vi delar inte din e-postadress/telefonnummer med tredje part.

Vilka rättigheter har du att påverka hur vi behandlar dina personuppgifter?

Enligt EU:s dataskyddsförordning (GDPR) har du vissa rättigheter avseende behandlingen av dina personuppgifter. Vi har beskrivit vilka rättigheter du har och vad de innebär nedan. För att utöva dina rättigheter är du välkommen att kontakta oss, se kontaktuppgifter ovan.

Återkalla ditt samtycke till utskick av nyhetsbrev

Om vi behandlar uppgifter om din e-postadress/telefonnummer med stöd av att du har lämnat ditt samtycke har du rätt att när som helst återkalla hela eller del av ett lämnat samtycke om behandling av dina personuppgifter. Återkallandet av samtycket gäller från och med dagen för återkallandet.

Rätt till tillgång

Du har rätt att få en bekräftelse på om uppgifter som rör dig behandlas samt tillgång till information om hur uppgifterna behandlas, t.ex. ändamålen med behandlingen och vilka kategorier av uppgifter som behandlingen gäller.

Rätt till rättelse

Du har även rätt att utan onödigt dröjsmål få felaktige-postadress rättad, samt genom att tillhandahålla information komplettera ofullständiga e-post/telefonnummer. E-post

Rätt till radering (rätten att bli bortglömd)

Du har rätt att begära radering av din e-postadress. Vinjournalen.se raderar dina personuppgifter på din begäran, under förutsättning att vi inte har en skyldighet att spara personuppgifterna i enlighet med EU:s dataskyddsförordning (GDPR) eller annan lagstiftning.

Rätt till begränsning av behandling

Gäller inte hos oss då vi endast har din e-postadress/telefonnummer.

Rätt att invända mot behandling

Du har rätt att invända mot att dina personuppgifter behandlas för marknadsföringsändamål, vilket inkluderar profilering i den utsträckning som denna har ett samband med sådan direkt marknadsföring. Om du invänder mot marknadsföring och/eller profilering kommer din e-postadress/telefonnummer inte längre att behandlas för sådana ändamål.

Rätt att inge klagomål

Du har rätt att lämna klagomål till en behörig tillsynsmyndighet (utan att det påverkar något annat administrativt prövningsförfarande eller rättsmedel). Ett sådant klagomål lämnas med fördel till behörig tillsynsmyndighet som är Datainspektionen som du når via www.datainspektionen.se.

Rätt till dataportabilitet

Du har rätt att få ut de personuppgifter som rör dig som du har lämnat till oss i ett strukturerat, allmänt använt och maskinläsbart format och har rätt att överföra dessa till en annan personuppgiftsansvarig (dataportabilitet) när:

• behandlingen grundar sig på ditt samtycke eller på ett avtal; och
• behandlingen sker automatiserat.

Du har rätt till överföring av personuppgifterna direkt från oss till en annan personuppgiftsansvarig när detta är tekniskt möjligt.

annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

senaste artiklarna