Hem » Vin Fakta » Balearerna och Mallorca – Ett paradis man måste besöka!

Balearerna och Mallorca – Ett paradis man måste besöka!

Mallorca_Cathedral - Vinjournalen.se

Balearerna är en spansk ögrupp som består av mer än 100 olika klippöar. Här hittar man otroliga medelhavsmiljöer, grottor, vita stränder, samt ett otroligt varierna utbud för turister från alla delar av världen. De flesta är nog bekanta med ögruppens två största öar, Mallorca och Ibiza. Den ena är känd för att vara ett turistparadis vad gäller sol och bad, den andra för att vara festplatsen nummer ett i Europa. Även om dessa två är störst, samt även de mest besökta öarna, så finns det mycket mer av Balearerna att ta del av.

Balearerna och Mallorca är ett paradis som många svenskar är väl bekanta med. Många åker dit för sol och bad, men dessa populära destinater har faktiskt mycket mer att erbjuda. Mallorca är en av Europas absolut bästa platser för nattliv, rafflande restauranger, samt fantastisk miljö att utforska, men det är inte det vi vill belysa, utan det är deras fantastiska vingårdar. 

Mallorcas och hela Balerernas framställning av viner

Balearernas vinregion sträcker sig över hela 700 hektar, varav 600 av dessa hittas på dess största Ö, Mallorca. Här odlas både röda och vita druvor, t.ex. av sorterna Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay och Parellada. De viner som produceras inom dessa regioner fokuserar på kvalité, samt passar väldigt bra att testa tillsammans med populära inhemska rätter som Coca de trampó eller Caldereta de Langosta

Mallorca har 2 stycken DO-märkta viner, nämligen D.O. Binissalem-Mallorca och D.O. Pla I Llevant. Man hittar tyvärr inga DO-viner på de andra öarna, vilket dock inte är särskilt konstigt med tanke på att Mallorca producerar större delen av de viner man hittar på Balearerna. Vinerna blandar och ger, vissa är moderna och fruktiga viner, medan andra är lite mer seriösa viner som gärna ska åldras. Det är dock få producenter som åldrar sina viner på tunna. Ta del av dessa fantastiska röda, vita, samt roséviner på din nästa vinresa till Balearerna.

Karta – Balearernas och Mallorcas bästa vingårdar

Vi har sammansatt en lista över några av Balearernas och Mallorcas bästa vingårdar

Ta med dina nära och kära till en av dessa fantastiska vingårdar. Här väntar guidade rundturer, fantastiska miljöer, samt vinprovningar av deras egna otroliga viner. Balearerna är en av de bästa platserna att besöka om du även vill ta med dig dina barn, då möjligheterna för sol, bad och andra roliga aktiviteter är oändliga på dessa fantastiska öar.

Bodega Son Juliana – en toppmodern etablering av riktiga proffs

 Image Alt  - Vinjournalen.se

Bodega Son Juliana är en vingård som inte ens har 10 år på nacken. Man öppnade upp portarna så sent som 2013, men det betyder inte att dom inte vet vad dom håller på med. Ägarna bakom vingården har stor erfarenhet av branschen, samt är inriktade på att producera kvalitativa viner som håller högsta klass. Från deras ägor får man otroliga vyer över landskapen som omger vingården, samt även en glimt av Tramuntana-bergen.

För bara €15 så får du en fantastisk rundtur, mat, samt testa tre av deras fantastiska viner att skölja ner maten med. Vill man uttöka paketet så finns det en uppgradering att ta del av. För bara €30 så får man samma upplevelser och mat som på det tidigare paketet, fast istället provsmaka 5 av deras bästa viner.

  • Appellationer: Vins De La Terra De Mallorca
  • Aktiviteter: En rundtur över deras moderna facilititer, samt vinprovning
  • Pris: €15 eller €30 per person.

Ta med dina nära och lära till någon av dessa otroliga vingårdar, samt passa på att även njuta av deras andra otroliga möjligheter, t.ex. deras sol och bad. Om du vill boka en av dessa vingårdar på Balearerna, eller på någon annan plats, besök då winetourism.com.

Läs mer om ett stor urval av vingårdar i Balearerna och Mallorca som går att besöka på Winetourism.com. Du kan även läsa och jämföra vingårdar med vinprovningar i Balearerna och Mallorca samt få ytterligare information vad som ingår och pris för olika aktiviteter.

Frågor och svar:

Vad är Balearerna och hur många öar ingår i ögruppen?

Balearerna är en spansk ögrupp som består av mer än 100 olika klippöar.

Vilka är de två största öarna i Balearerna och vad är de kända för?

De två största öarna i Balearerna är Mallorca och Ibiza. Mallorca är känd för att vara ett turistparadis vad gäller sol och bad, medan Ibiza är känd som festplatsen nummer ett i Europa.

Vilka druvsorter odlas på Balearerna och vad är deras fokus när det gäller vinproduktion?

På Balearerna odlas både röda och vita druvor, t.ex. av sorterna Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay och Parellada. Fokus när det gäller vinproduktionen är på kvalité och vinerna passar bra att testa tillsammans med populära inhemska rätter.

Vilka är de två DO-märkta vinerna på Mallorca?

De två DO-märkta vinerna på Mallorca är D.O. Binissalem-Mallorca och D.O. Pla I Llevant.

Vilken vingård på Mallorca kan man besöka för en rundtur och vinprovning?

Bodega Son Juliana är en toppmodern vingård på Mallorca som erbjuder rundturer och vinprovningar för €15 eller €30 per person.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.