Hem » Vin Fakta » 4 fräscha champagnedrinkar att testa

4 fräscha champagnedrinkar att testa

Bellini och Kir Royal är två klassiker när det kommer till champagnecocktails. Men vill du prova något nytt finns det en hel värld att upptäcka och det är bara fantasin som sätter gränserna. Kom ihåg att äkta champagne inte är ett måste – det går utmärkt att byta ut det mot ett annat mousserande vin. Här kommer våra bästa tips för champagnecocktails som vem som helst kan tillreda:

  • Frisk Citron &- Mintchampagne
  • Fläderchampagne
  • Tranbärschampagne
  • Sour Apple Champagne

En mycket uppfriskande fördrink eller bål får du om du blandar champagne med gin, limoncello och myntablad. Gin kan även bytas ut mot till exempel tequila om du hellre föredrar det. Tillsätt några isbitar och en citronskiva, jordgubbe eller liknande som garnering. Måtten är efter smak, men på en flaska champagne går det ungefär 0,5 dl gin och 1 dl limoncello.

Fläderchampagne tillreds enklast i en shaker. Det du behöver är gin, flädersirap, citronsaft och is som du skakar och silar ner i champagneglas. Denna blandning ska ungefär fylla en tredjedel av glaset. Fyll på med champagne i slutet.

Gillar du sötsura drinkar är kanske tranbärschampagne något för dig. Det enda du behöver, förutom champagne eller mousserande vin, är tranbärsjuice och en skvätt Grand Marnier. Vill du så kan du doppa kanten på glaset i först tranbärsjuice och sedan rulla det i socker för att få en sockerkant.

Till sist har vi ännu en favorit som alltid gör succé på festen: Sour Apple Champagne. Denna drink tillreds med hjälp av en shaker, och i den kombinerar du Sour Apple-likör, Triple Sec och Vaniljvodka. Skaka och fyll upp i glas innan du fyller på med champagne.

Frågor och svar:

Vilka är de fyra champagnedrinkarna som beskrivs i artikeln?

Frisk Citron & Mintchampagne
Fläderchampagne
Tranbärschampagne
Sour Apple Champagne

Kan man byta ut champagne mot ett annat mousserande vin i drinkarna?

Ja, det går utmärkt att byta ut champagne mot ett annat mousserande vin.

Vilka ingredienser behöver man för att tillreda en Fläderchampagne?

Gin, flädersirap, citronsaft och is.

Hur tillreder man en Sour Apple Champagne?

Man kombinerar Sour Apple-likör, Triple Sec och Vaniljvodka i en shaker, skakar och fyller upp i glas innan man fyller på med champagne.

Kan man byta ut gin mot tequila i Frisk Citron & Mintchampagne?

Ja, man kan byta ut gin mot tequila om man föredrar det.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.