Marsipan

Marsipan i vin-sammanhang betyder att vinet smakar som mandelmassa eller mandelgodis. Detta kan bero på att druvorna har en naturlig mandelton eller att vinet har lagrats på ekfat som ger en mandelaktig smak.

Frågor och svar om Marsipan:

Kan man använda marsipan som smaksättning i vin?

Nej, marsipan används vanligtvis inte som smaksättning i vin.

Finns det viner som har en marsipanliknande smak?

Ja, vissa viner kan ha en smak som påminner om marsipan, särskilt om de har en nötig eller mandelaktig smakprofil.

Vilka maträtter kan man servera tillsammans med ett vin med marsipansmak?

Ett vin med marsipansmak passar bra till desserter som innehåller mandel eller nötter, som exempelvis mandelkaka eller hasselnötstårta.

Läs om andra vinords betydelse

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy