Bonarda

Hem » Ordlista » Ordlista druvor » Bonarda

Bonarda är en druva som har blivit alltmer populär de senaste åren, särskilt i Argentina där den odlas i stora mängder. Men vad är egentligen Bonarda och hur smakar vinerna som görs på denna druva? I den här artikeln kommer vi att titta närmare på Bonarda, dess egenskaper och vilken mat som passar bäst med vinerna.

Bonarda är en blå druva som är vanligt förekommande i Argentina och Italien. Druvan är känd för att ge mjuka och fruktiga viner med medelhög syra och mjuka tanniner. Vinerna som görs på Bonarda är ofta medelfylliga och har en rik och intensiv smak.

Bonarda i vinregioner runt om i världen

Bonarda odlas i olika delar av världen, men är särskilt vanlig i Argentina där den anses vara den näst vanligaste druvan efter Malbec. Druvan odlas också i Italien där den går under namnet Bonarda Piemontese och används främst för att göra fruktiga röda viner.

Bonarda i förhållande till andra druvor

Bonarda har en unik smakprofil som skiljer sig från andra druvor. Vinerna som görs på denna druva har ofta en mjukare smakprofil än till exempel Cabernet Sauvignon och Merlot. Druvan ger vinerna en fruktig smak med inslag av mörka bär och kryddor.

Mat som passar väl med Bonarda-viner

Bonarda-viner passar bra med en mängd olika maträtter, särskilt de som innehåller kött som nötkött, fläsk och lamm. Vinerna fungerar också bra med smakrika pastarätter, grytor och rätter med grönsaker och baljväxter. Dess mjuka och fruktiga karaktär gör också att de fungerar bra som aperitifvin.

Trender inom produktion av Bonarda-viner

Trenden inom produktion av Bonarda-viner är att göra moderna och fruktiga viner med subtila smaker och aromer. Vinmakare använder moderna tekniker, såsom kall jäsning och kortare fatlagring, för att bevara de subtila smakerna och aromerna i druvan. Det är också en ökande trend att producera hållbara viner, och Bonarda-druvan är en druva som trivs väl i ekologiska och biodynamiska vingårdar.

Bonarda-druvan ger mjuka och fruktiga viner med en rik och intensiv smak. Vinerna passar väl med kötträtter, pastarätter och grytor. Trenden inom produktionen av Bonarda-viner är att göra moderna och fruktiga viner med subtila smaker och aromer, samtidigt som man satsar på hållbar produktion och ekologisk odling. Bonarda är en spännande druva att upptäcka för alla vinälskare som letar efter nya och intressanta smakupplevelser.

För tips om vingårdar att besöka som gör bra Bonarda, vänligen läs mer på vinturism sidan Winetourism.com.

Andra intressanta artiklar om Bonarda

Frågor och svar om Bonarda

Vilka är de vanligaste smakprofilerna för Bonarda-viner?

Vanliga smaker i Bonarda-viner inkluderar mörka bär som plommon och körsbär, kryddor som kanel och vanilj och subtila toner av choklad och tobak.

Vilka vinregioner är kända för att producera Bonarda-viner?

Bonarda är en druva som är vanlig i Argentina, särskilt i regionerna Mendoza och San Juan. Druvan odlas också i andra delar av Sydamerika, samt i Italien och USA.

Vilken typ av mat passar väl med Bonarda-viner?

Bonarda-viner passar väl med en mängd olika maträtter, särskilt rätter med kött som grillat nötkött, fläsk och lamm. Vinet fungerar också bra med pastarätter och grytor.

Vad är en trend inom produktionen av Bonarda-viner?

En trend inom produktionen av Bonarda-viner är att producera moderna och fruktiga viner med subtila smaker och aromer. Vinmakare använder också moderna tekniker för att bevara de subtila smakerna och aromerna i druvan.

Vilken typ av vingårdar trivs Bonarda-druvan bäst i?

Bonarda-druvan trivs väl i ekologiska och biodynamiska vingårdar där druvorna kan utveckla sin fulla potential. Denna trend mot hållbar produktion är också en ökande trend inom produktionen av Bonarda-viner.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.