616

Matt lagar läcker vinkokt fettuccini!


Idag lagar Matthew fettuccini! I november presenterade vi vår trevliga …


Idag lagar Matthew fettuccini! I november presenterade vi vår trevliga och den hållbart engagerade kocken från Monterey, Matthew Beaudin, chefskock på Monterey Bay Aquarium  och en kock som vunnit så …

Läs artikeln »

Cognac kupa

Tips på drinkar gjorda på konjak och Systembolaget om hur konjak produceras


Historia – den första konjaken  Varför konjaken kom till som …


Historia – den första konjaken  Varför konjaken kom till som dryck vet man inte säkert men det kan bero på att den var starkare än vin och kunde transporteras längre …

Läs artikeln »

armagnac fat

Armagnac, en brandy från Armagnac


Introduktion till armagnac, en brandy från Armagnac Armagnac är en …


Introduktion till armagnac, en brandy från Armagnac Armagnac är en brandy som produceras i regionen Armagnac i Gascogne i Frankrike. Historien om armagnac Armagnac kan vara en av de äldsta …

Läs artikeln »

561

Sveriges godaste Vego-Jansson och en engelsk Bitter!


Vill du att familjen ska äta lite mer grönt? Varför …


Vill du att familjen ska äta lite mer grönt? Varför inte smyga in en läcker vego-Jansson och undan för undan och börja med sidorätterna? Lyckas du att göra dessa riktigt …

Läs artikeln »

ekofront

Veckans fråga: ”Gröna viner” – vad är det för något?


”Det pratas en hel del om gröna viner, men vad …


”Det pratas en hel del om gröna viner, men vad är det som egentligen kvalificerar ett vin som ”grönt”? Vilka är skillnaderna mellan den traditionella framställningsprocessen och den biodynamiska? Kan …

Läs artikeln »

vinturistfront

Inte bara sol och sand – vinturismen är här för att stanna!


Vinturism har växt betydligt över hela världen de senaste decennierna. …


Vinturism har växt betydligt över hela världen de senaste decennierna. USA är 27 miljoner eller 17% av alla fritidsresenärer, engagerade i kulinariska eller vinrelaterade aktiviteter på sin semester.  Motsvarande siffra …

Läs artikeln »