Rött vin från Spanien

En komplett och uppdaterad vinguide för Spanska Röda viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rött vin från Spanien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Spanska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Spanska Röda viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Spanska Röda viner.

Filter

Filters

29 produkter found

Alla Rött Viner från Spanien

Vintips Rött Vin från olika regioner i Spanien

Röda viner från Spanien

Spanien är världens tredje största vinproducent och är känd för sina djärva, fylliga röda viner. Det mest kända spanska rödvinet är Rioja, som är gjort av Tempranillo-druvan och åldras i ekfat. Andra spanska röda viner inkluderar Ribera del Duero, Priorat och Toro, som är kända för sina intensiva smaker och aromer. Spanska röda viner är ofta höga i tanniner och syra, vilket ger dem en lång åldrandepotential. Dessa viner passar utmärkt till rika, köttiga rätter och kraftiga grytor.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Spanien

Vanliga frågor om Rött Viner från Spanien
 • Vilka regioner i Spanien producerar röda viner?

  Några av de bästa röda vinerna i Spanien produceras i Rioja, Ribera del Duero, Priorat, Toro, Jumilla, La Mancha, Valdepeñas, Katalonien, Navarra, Bierzo och Yecla.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för röda viner i Spanien?

  Några av de vanligaste röda druvsorterna i Spanien är Tempranillo, Garnacha (Grenache), Monastrell (Mourvèdre), Bobal, Mencía och Graciano.

 • Vilket är det mest populära röda vinet i Spanien?

  Det är svårt att avgöra vilket rött vin som är mest populärt i Spanien eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett av de populära röda vinerna i Spanien är Tempranillo.

 • Vilken typ av vin är Spanien känt för?

  Spanien är känt för sina djärva röda viner som Tempranillo och Garnacha, samt uppfriskande vita viner som Albariño och Verdejo.