Rött vin från Italien

En komplett och uppdaterad vinguide för Italienska Röda viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rött vin från Italien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Röda Italienska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Italienska Röda viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Italienska Röda viner.

Filter

Filters

30 produkter found

Alla Rött Viner från Italien

Vintips Rött Vin från olika regioner i Italien

Röda viner från Italien

Italien är ett land med rik historia och kultur, och dess röda viner speglar denna mångfald. Från de djärva och tanninrika Barolo och Barbaresco från Piemonte till de mjuka och fruktiga Chianti från Toscana, erbjuder italienska röda viner en unik dryckesupplevelse. Sangiovese är den mest odlade druvsorten i Italien och utgör ryggraden i många av landets mest berömda viner, inklusive Brunello di Montalcino och Vino Nobile di Montepulciano. Italiens röda viner är kända för sin åldrandepotential och kan utveckla komplexa smaker och aromer under många år i flaskan.

Tips – Vår Vinguide för Röda viner från Italien

Vanliga frågor om Rött Viner från Italien
 • Vilka regioner i Italien producerar röda viner?

  Några av de bästa röda vinerna i Italien produceras i Toscana, Piemonte, Veneto, Sicilien, Umbrien, Abruzzo, Puglia, Campania, Basilicata, Calabrien, Sardinien, Friuli-Venezia Giulia, Emilia-Romagna, Marche, Lazio och Molise.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för röda viner i Italien?

  Några av de vanligaste röda druvsorterna i Italien är Sangiovese, Barbera, Nebbiolo, Montepulciano, Corvina, Nero d'Avola, Aglianico, Primitivo och Dolcetto.

 • Vilket är det mest populära röda vinet i Italien?

  Det är svårt att avgöra vilket rött vin som är mest populärt i Italien eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett av de populära röda vinerna i Italien är Sangiovese.

 • Vilken typ av vin är Italien känt för?

  Italien producerar ett brett utbud av viner, inklusive populära röda som Chianti, Barolo och Amarone, samt vita som Pinot Grigio och Moscato d'Asti.