Rosé vin från Chile

En komplett och uppdaterad vinguide för Chilenska Rosé viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rosé vin från Chile hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Chilenska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Chilenska Rosé viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Chilenska Rosé viner.

Filter

Filters

1 produkt found

Alla Rose Viner från Chile

Vintips Rosé Vin från olika regioner i Chile

Roséviner från Chile

Chile producerar ett utbud av roséviner, där de mest populära stilarna kommer från Cabernet Sauvignon- och Syrah-druvsorterna. Chilenska roséviner är vanligtvis medelfylliga och har smaker av röda frukter, hallon och en antydan av kryddor. Några av de mest populära chilenska rosévinerna inkluderar Montes Cherub Rosé, som har en ljus syra och smaker av röda frukter och en antydan av citrus, och Santa Rita 120 Rosé, som har en medelstor kropp och smaker av röda frukter och en antydan av blommiga toner. Chilenska roséviner passar utmärkt till lätta pastarätter, skaldjur och sallader.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Chile

Vanliga frågor om Rose Viner från Chile
 • Vilket är det mest populära rosé vinet i Chile?

  Det är svårt att avgöra det mest populära Rosévinet i Chile eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personliga preferenser. Men ett av de populära Rosévinerna i Chile är Rosé från Central Valley.

 • Vilka regioner i Chile producerar rosé viner?

  Några av de bästa Rosévinerna i Chile produceras i Central Valley och Colchagua.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för rosé viner i Chile?

  Några av de viktigaste Rosé druvsorterna i Chile är Cabernet Sauvignon, Carménère, Syrah och Pinot Noir.

 • Vilken typ av vin är Chile känt för?

  Chile är känt för sin djärva och fruktiga Cabernet Sauvignon, samt sina uppfriskande vita viner som Sauvignon Blanc och Chardonnay.