Rosé vin från Bulgarien

En komplett och uppdaterad vinguide för Bulgariska Rosé viner som säljs i Sverige

Kul att du hittat hit! Vår vinguide är under uppbyggnad och kommer att vara klar inom kort.

Vår vinguide om Rosé vin från Bulgarien hjälper dig som konsument att lätt kunna hitta information om Rosé Bulgariska viner som säljs via Systembolaget på den svenska marknaden. Du kan även läsa artiklar som berör ämnet Bulgariska Rosé viner samt lätt hitta länkar till vinproducenter och vinimportörer av Bulgariska Rosé viner.

Filter

Filters

1 produkt found

Vintips Rosé Vin från olika regioner i Bulgarien

Roséviner från Bulgarien

Bulgarien producerar ett utbud av roséviner, där de mest populära stilarna kommer från druvsorterna Mavrud och Pinot Noir. Bulgariska roséviner är vanligtvis lätta och uppfriskande, med smaker av röda frukter, citrus och en antydan av mineralitet. Några av de mest populära bulgariska rosévinerna inkluderar Rosé de Noir, som produceras i regionen Thracian Valley och har en ljus syra och smaker av jordgubbar och hallon, och Rosé, som produceras i regionen Danube Plain och har en medelkropp och smaker av röda frukter och en antydan av blommiga toner. Bulgariska roséviner är en utmärkt matchning till lätta sallader, grillat kött och skaldjur.

Tips – Vår Vinguide för Rosé viner från Bulgarien

Vanliga frågor om Rose Viner från Bulgarien
 • Vilka regioner i Bulgarien producerar rosé viner?

  Några av de bästa rosévinerna i Bulgarien produceras i Thracian Valley, Black Sea-regionen, Rose Valley och Struma Valley.

 • Vad är de viktigaste druvsorterna som används för rosé viner i Bulgarien?

  Några av de viktigaste druvsorterna för rosévin i Bulgarien är Mavrud, Rubin, Merlot, Cabernet Sauvignon och Pamid.

 • Vilket är det mest populära rosé vinet i Bulgarien?

  Det är svårt att bestämma det mest populära rosévinet i Bulgarien eftersom det kan variera beroende på faktorer som region, producent och personlig preferens. Men ett av de populära rosévinerna i Bulgarien är Rosé Melnik.

 • Vilken typ av vin är Bulgarien känt för?

  Bulgarien producerar främst rödviner, där den lokala druvan Mavrud är ett populärt val, tillsammans med Cabernet Sauvignon och Merlot.