Vid 1792 var Moët et Cie under sonsonen Jean-Rémys kontroll och hade fått stor popularitet, inte bara i Europa utan även i Amerika. Det var också då vingården köpte Abbé d’Hautvilles vinodlingar. Där hade en Benediktiner-munk vid namn Dom Perignon utvecklat en metod för att tillverka champagne med dubbla jäsningar.
Viktiga år i Moët & Chandons historia:
- 1743 Grundas av Claude Moët
 - 1750 Får spridning runt om i Europa
 - 1792 Köper vingårdarna som skulle komma att producera Dom Perignon
 - 1842 Den första årgången marknadsförs som Moët & Chandon
 - 1920 De första flaskorna av Dom Perignon börjar säljas
 
Under det tidiga 1800-talet blev Jean-Rémy nära vän med Napoleon och var snart den mest berömda vinmakaren i världen. 1832 drog sig Jean-Rémy tillbaka och lämnade företaget till sonen Victor och svärsonen Pierre-Gabriel Chandon de Braille. Det var då företaget ändrade namn till Moët et Chandon.
På 1920-talet presenterade Moët & Chandon för första gången sin Dom Perignon-champagne. Det ledde till att många andra vingårdar skapade sina egna premiumchampagner, men än idag sätter Dom Perignon standarden. Idag är företaget ett aktiebolag, som firade 120 år 2006.








