Vill du dricka lite gott bubbel och samtidigt göra något bra? Då skall du kanske stödja projektet End Polio Now.  

Cava-projektet har pågått i många år hos Barcelona Rotary och utgör stommen i klubbens årliga bidrag till the Rotary Foundations kampanj, End Polio Now, ett rotaryprojekt som man gör tillsammans med Melinda och Bill Gates Foundation.
Varje år inbjuds Spaniens cavaproducenter att tävla om titeln “Årets Rotarycava” i ett offentligt anbudsförfarande. Bedömningskriterier och urvalsprinciper följer ett strikt mönster. Tävlingen utlyses varje år i april och avslutas i september med tilldelning av certifikat och diplom till vinnande cavaproducent. Under ett år säljs därefter den prisvinnande cavan i hela Spanien som “Årets Rotarycava”. 1,50 Euro av flaskans pris är öronmärkt till End Polio Now.

Därefter tyckte man kanske att det var en bra idé att internationalisera projektet och även Rotary Arlanda fick frågan om de ville arbeta aktivt med projektet End Polio Now. Och här är flaskan sedan tre år tillbaka och ibland stöter vi på och påminner om projektet . Rotarys Cava, som är en trevlig present, kostar 178 kr och 15 kr per flaska går till polioprojeketet. Hittills har 3000 sålda flaskor mellan 2014-2016 inbringat 45.000 kr till kampen mot polio och vaccinerat 2 miljarder människor runt om i världen.

Rotarys Cava, som lanserades i Sverige i december 2016, heter Rotary Muscàndia Reserva Nature. Den tillverkas av en liten familjeägd vingård i byn Sant Sadurni d`Anoia i Katalonien och finns att beställa på Systembolaget. Den har en mycket frisk och fräsch smak och små fina, läskande bubblor och härliga toner av citrus och äpplen.

Läs mer på www.rotary.se/arlanda 

Vinjournalen.se rekomenderar

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy