Hem » Vin Tips » Cava stöder kampen mot polio

Cava stöder kampen mot polio

Vill du dricka lite gott bubbel och samtidigt göra något bra? Då skall du kanske stödja projektet End Polio Now.  

Cava-projektet har pågått i många år hos Barcelona Rotary och utgör stommen i klubbens årliga bidrag till the Rotary Foundations kampanj, End Polio Now, ett rotaryprojekt som man gör tillsammans med Melinda och Bill Gates Foundation.
Varje år inbjuds Spaniens cavaproducenter att tävla om titeln “Årets Rotarycava” i ett offentligt anbudsförfarande. Bedömningskriterier och urvalsprinciper följer ett strikt mönster. Tävlingen utlyses varje år i april och avslutas i september med tilldelning av certifikat och diplom till vinnande cavaproducent. Under ett år säljs därefter den prisvinnande cavan i hela Spanien som “Årets Rotarycava”. 1,50 Euro av flaskans pris är öronmärkt till End Polio Now.

Därefter tyckte man kanske att det var en bra idé att internationalisera projektet och även Rotary Arlanda fick frågan om de ville arbeta aktivt med projektet End Polio Now. Och här är flaskan sedan tre år tillbaka och ibland stöter vi på och påminner om projektet . Rotarys Cava, som är en trevlig present, kostar 178 kr och 15 kr per flaska går till polioprojeketet. Hittills har 3000 sålda flaskor mellan 2014-2016 inbringat 45.000 kr till kampen mot polio och vaccinerat 2 miljarder människor runt om i världen.

Rotarys Cava, som lanserades i Sverige i december 2016, heter Rotary Muscàndia Reserva Nature. Den tillverkas av en liten familjeägd vingård i byn Sant Sadurni d`Anoia i Katalonien och finns att beställa på Systembolaget. Den har en mycket frisk och fräsch smak och små fina, läskande bubblor och härliga toner av citrus och äpplen.

Läs mer på www.rotary.se/arlanda 

Frågor och svar:

Vad är Cava-projektet och vad är dess syfte?

Cava-projektet är en tävling där Spaniens cavaproducenter tävlar om titeln “Årets Rotarycava”. Syftet är att samla in pengar till End Polio Now, ett rotaryprojekt som bekämpar polio tillsammans med Melinda och Bill Gates Foundation.

Hur fungerar bedömningskriterierna och urvalsprinciperna i Cava-projektet?

Bedömningskriterierna och urvalsprinciperna följer ett strikt mönster och tävlingen utlyses varje år i april och avslutas i september med tilldelning av certifikat och diplom till vinnande cavaproducent.

Hur mycket av flaskans pris går till End Polio Now?

1,50 Euro av flaskans pris är öronmärkt till End Polio Now.

Hur mycket pengar har Rotarys Cava hittills samlat in till kampen mot polio?

Mellan 2014-2016 har 3000 sålda flaskor inbringat 45.000 kr till kampen mot polio och vaccinerat 2 miljarder människor runt om i världen.

Vad heter Rotarys Cava som lanserades i Sverige i december 2016 och var tillverkas den?

Rotarys Cava heter Rotary Muscàndia Reserva Nature och tillverkas av en liten familjeägd vingård i byn Sant Sadurni d`Anoia i Katalonien.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Simonsig Chardonnay
Simonsig Chardonnay
Pris:98 :-
Artikel nr:203201
Smak äpplen|fat|fruktig|lime|päron|vanilj
Arom ananas|äpplen|fatkaraktär|fruktigt|gröna äpplen|lime|päron|vanilj
Färg gul|ljus
Mat som passar
fågel
fisk
fläsk
Mer information
SortimentFasta sortimentetÅrgång2021DruvorChardonnayAlkohol13 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
1 /12
Smakintensitet
6 /12
Sött/Torrt
9 /12
Syra

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.