Hem » Vin Tips » 5 mycket goda rosétips!

5 mycket goda rosétips!

26_itemthemeimage_5200-jpg - Vinjournalen.se

Nu är verkligen den tid på året då försäljningen av roséviner skjuter i höjden och här är några riktigt goda tips på roséviner från världens vingårdar. Några mycket friska och väl balanserade viner och en del finns i små partier och under kort tid, så passa på. Du kan förstås alltid att beställa i din butik. Samtliga är garanterat goda roséviner. Kanske någon av dessa viner också kan bli din sommarfavorit?

Château Tour Saint Honoré – art.nr 6468

 • Årgång 2014
 • Land Frankrike
 • Alkoholhalt 13,5 %

Detta utsökt bäriga rosévin kommer från appellationen Côtes de Provence och är en nyhet på Systemet nu i juni. Detta ekologiska, ljust orangerosa rosévin består av en perfekt blend av 5 goda druvor, främst Cinsault och Grenache som mindre delar Vermentino, Carignan och Ribouren. Inte så fylligt vin utan snarare en ungdomlig rosé som är frisk och torr med bra syra och en smak- och doftpalett som kretsar kring röda bär och citrusfrukter.

Pris: 129 kr

il Rosé di Casanova – art.nr 90439

 • Årgång 2014
 • Land Italien
 • Alkoholhalt 12,5 %

Också en av nyheterna för i år är denna blekrosa Toscanarosé från producenten La Spinetta och framställd på lika delar Sangiovese och Prugnolo Gentile druvor, skördade i september på la Spinettas vingårdar som ligger 300 meter över havet. Ett gott, mycket syrligt och friskt, halvfylligt vin med bra eftersmak. Doften är nyanserad och bärig med en underbar balans mellan röda frukter och citrus. Du förnimmer doftnoter av röda vinbär, lavendel, vattenmelon, citrus och mineral.

Pris: 119 kr

Undurraga TH – art.nr 90418

 • Årgång 2013
 • Land Chile
 • Alkoholhalt 12,5 %

Från Maipodistriktet i Chile kommer denna chilenska torra, halvfylliga och riktigt friska rosé där man njuter av fruktiga dofter och exploderar i gommen medan delikata toner som smörkola, röda vinbär, körsbär, hallon och vanilj med lätta inslag av fat. Detta vin är välbalanserat med en nykter, välkomnande eftersmak. Vinet är framställt av 100% Pinot Noir.

Pris: 129 kr

Georg Breuer – art.nr 99232

 • Årgång 2014
 • Land Tyskland
 • Alkoholhalt 11 %

Det finns många fantastiska tyska roséviner, men tyvärr är utbudet hos oss mycket litet. Detta är en Spätburgunder med hög fruktsyra fån den renommerade vinmakarframiljen Breuer i Rheingau som grundades redan 1880 Knastertorrt och friskt med smakinslag av röda bär, örter och citrus. Även detta vin är gjort av 100% Pinot Noir. Tänk stramt, tänk nyanserat, tänk balanserat, tänk uttrycksfull och läcker rosé med bra eftersmak.

Pris: 119 kr

Delheim – art.nr 90289

 • Årgång 2014
 • Land Sydafrika
 • Alkoholhalt 12,5 %

Denna torra och goda rosé kommer från Stellenbosch i Western Cape och vingården Delheim Wines som är kända för sina utsökta viner. Vinet har en ljuvlig rosa färg som tilltalar både öga och gom med sin bäriga smak och dofter från svenska bär, som smultron och hallon, men även örter och apelsin. Vibrerande smaker smälter väl ihop och gör det till ett superbt vin, uppfriskande och perfekt för långa sommardagar. Detta är ett 100% Pinotage vin.
Pris: 99 kr

Frågor och svar:

Vilken druvsort är mest framträdande i Château Tour Saint Honoré?

Cinsault och Grenache är de mest framträdande druvorna i Château Tour Saint Honoré.

Vilken druvsort används för att framställa il Rosé di Casanova?

Sangiovese och Prugnolo Gentile druvor används för att framställa il Rosé di Casanova.

Vilken distrikt i Chile kommer Undurraga TH ifrån?

Undurraga TH kommer från Maipodistriktet i Chile.

Vilken druvsort används för att framställa Georg Breuer?

Georg Breuer är gjort av 100% Pinot Noir.

Vilken vingård kommer Delheim ifrån?

Delheim kommer från vingården Delheim Wines i Stellenbosch, Western Cape i Sydafrika.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.