Smak:Detta vin har en utvecklad och nyanserad smak av kryddor, fat, ceder, körsbär, tobak och choklad. Även pomerans och plommon kan anas i bakgrunden och generellt finns en tydlig fräschör närvarande.

Framställning:Villa Antinoris vin är gjort på en välsmakande druvkombination som består av 60 % sangiovese, 20 % cabernet sauvignon, 15 % merlot och 5 % syrah. Lagringen har ägt rum på ekfat.

Toscana:Toscana, beläget i Italiens mellersta region, är känt för sin naturskönhet, sina många renässanskonstnärer och sist men inte minst: för sina förstklassiga viner. Dessa kommer primärt från distrikten Chianti, Morellino di Scansano och Brunello di Montalcini. Den bergiga och backiga naturen och den bördiga jorden i Toscana gör att landskapet är perfekt för vinodling. Både vitt och rött vin förekommer, men Toscanas specialitet är rödvin. Enligt tradition har det mest varit enkla bordsviner som producerats, men på senare år har vi sett en kraftig ökning bland kvalitetsvinerna.

Marchesi Antinori:Vinproducenten Marchesi Antinoris historia inleddes redan år 1385 i Chianti. Sedan dess har 26 generationer i Antinorisläkten tillverkat viner, och idag är det Marchesi Piero Antinori som leder företaget. Hans föregångare Piero Antinori har en viktig roll i Toscanas vinhistoria då han på 1970-talet förändrade ryktet om låg kvalitet som italienska viner hade. Tidigare ville man helst få ut så många flaskor vin som möjligt per hektar odlingsmark, men Antiori, tillsammans med några andra vintillverkare, lyckades förändra detta synsätt och höja kvaliteten.

Vinjournalen.se rekomenderar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy