Hem » Vin Tester » Torres Gran Viña Sol chardonnay (2459)
Vin Tester

Torres Gran Viña Sol chardonnay (2459)

Smak:Vinet är friskt och lättdrucket och karakteriseras av fat, citrus, honungsmelon, päron och persika. Doften av vanilj ger drycken en svag sötma fastän vinet räknas som torrt.

Framställning:Huvuddruvan i detta vin är chardonnay som blandats med parellada. Lagring sker på ekfat.

Penedès:Detta område i Katalonien i norra Spanien är hemort för Torres Gran Viña Sol chardonnay. Detta är den viktigaste vinregionen i Spanien, både på grund av försäljningssiffror och för spanska och katalanska viners rykte. Det är härifrån den spanskfödda drycken Cava härstammar. Denna mousserande vin har spelat en stor roll i Spaniens historia som vinproducent. Penedès har ett behändigt läge nära den katalanska huvudstaden Barcelona, där en stor marknad finns för vinerna. En stor mängd exporteras också utanför landets gränser via hamnen i Barcelona.

Miguel Torres:Torres är en familjeägd vinproducent som varit aktiva inom Penedès vinindustri tre århundraden. Den officiella starten på företaget dateras till 1870 då Jaime och Miguel Torres köpte de första ägorna. Jaime hade kommit tillbaka från en bosättning på Kuba där han tjänat en förmögenhet på oljeindustrin. Denna rikedom investerades i de första vingårdarna i Penedès. Sedan dess har efternamnet associerats med historisk tillverkning och företagets ägor är de största i Spanien jämfört med andra producenter. Miguel Torres är en del av den större Torreskoncernen som har verksamheter i Chile och USA utöver den Spanska delen i Penedès.

Frågor och svar:

Vilka smaker kan man förvänta sig av Torres Gran Viña Sol chardonnay?

Vinet har smaker av fat, citrus, honungsmelon, päron och persika med en svag sötma från vanilj.

Vilken druva är huvuddruvan i detta vin?

Huvuddruvan i Torres Gran Viña Sol chardonnay är chardonnay som blandats med parellada.

Varifrån kommer Torres Gran Viña Sol chardonnay?

Torres Gran Viña Sol chardonnay kommer från Penedès, en vinregion i Katalonien i norra Spanien.

Vad är Penedès känt för inom vinindustrin?

Penedès är den viktigaste vinregionen i Spanien och är känt för att vara hemort för Cava, en mousserande vin som har spelat en stor roll i Spaniens historia som vinproducent.

Vilken är historien bakom Miguel Torres och företaget?

Torres är en familjeägd vinproducent som har varit aktiva inom Penedès vinindustri i tre århundraden. Företaget grundades officiellt 1870 av Jaime och Miguel Torres, där rikedomen från oljeindustrin på Kuba investerades i de första vingårdarna i Penedès. Sedan dess har efternamnet associerats med historisk tillverkning och företagets ägor är de största i Spanien jämfört med andra producenter.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.