Smak:Vinet är friskt och lättdrucket och karakteriseras av fat, citrus, honungsmelon, päron och persika. Doften av vanilj ger drycken en svag sötma fastän vinet räknas som torrt.

Framställning:Huvuddruvan i detta vin är chardonnay som blandats med parellada. Lagring sker på ekfat.

Penedès:Detta område i Katalonien i norra Spanien är hemort för Torres Gran Viña Sol chardonnay. Detta är den viktigaste vinregionen i Spanien, både på grund av försäljningssiffror och för spanska och katalanska viners rykte. Det är härifrån den spanskfödda drycken Cava härstammar. Denna mousserande vin har spelat en stor roll i Spaniens historia som vinproducent. Penedès har ett behändigt läge nära den katalanska huvudstaden Barcelona, där en stor marknad finns för vinerna. En stor mängd exporteras också utanför landets gränser via hamnen i Barcelona.

Miguel Torres:Torres är en familjeägd vinproducent som varit aktiva inom Penedès vinindustri tre århundraden. Den officiella starten på företaget dateras till 1870 då Jaime och Miguel Torres köpte de första ägorna. Jaime hade kommit tillbaka från en bosättning på Kuba där han tjänat en förmögenhet på oljeindustrin. Denna rikedom investerades i de första vingårdarna i Penedès. Sedan dess har efternamnet associerats med historisk tillverkning och företagets ägor är de största i Spanien jämfört med andra producenter. Miguel Torres är en del av den större Torreskoncernen som har verksamheter i Chile och USA utöver den Spanska delen i Penedès.

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris135 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol13 %

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy