Torres Gran Viña Sol chardonnay (2459)

Detta spanska vitvin känns ungt och fräscht och serveras på traditionellt sätt till fisk, skaldjur eller kyckling. Det är ett bra standardvin att alltid ha hemma i beredskap då det går lätt att kombinera med olika maträtter.

Smak:Vinet är friskt och lättdrucket och karakteriseras av fat, citrus, honungsmelon, päron och persika. Doften av vanilj ger drycken en svag sötma fastän vinet räknas som torrt.

Framställning:Huvuddruvan i detta vin är chardonnay som blandats med parellada. Lagring sker på ekfat.

Penedès:Detta område i Katalonien i norra Spanien är hemort för Torres Gran Viña Sol chardonnay. Detta är den viktigaste vinregionen i Spanien, både på grund av försäljningssiffror och för spanska och katalanska viners rykte. Det är härifrån den spanskfödda drycken Cava härstammar. Denna mousserande vin har spelat en stor roll i Spaniens historia som vinproducent. Penedès har ett behändigt läge nära den katalanska huvudstaden Barcelona, där en stor marknad finns för vinerna. En stor mängd exporteras också utanför landets gränser via hamnen i Barcelona.

Miguel Torres:Torres är en familjeägd vinproducent som varit aktiva inom Penedès vinindustri tre århundraden. Den officiella starten på företaget dateras till 1870 då Jaime och Miguel Torres köpte de första ägorna. Jaime hade kommit tillbaka från en bosättning på Kuba där han tjänat en förmögenhet på oljeindustrin. Denna rikedom investerades i de första vingårdarna i Penedès. Sedan dess har efternamnet associerats med historisk tillverkning och företagets ägor är de största i Spanien jämfört med andra producenter. Miguel Torres är en del av den större Torreskoncernen som har verksamheter i Chile och USA utöver den Spanska delen i Penedès.

FAKTARUTA

Namn:

Typ av Vin:

Producenten:

Region:

Område:

Vin Område:

Alkohol:

Förpackning:

Förslutning:

Systembolaget Artikel Nr.:

Smak:

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna

Vinjournalen Nyhetsbrev

Jag godkänner villkoren