Frey-Sohler Reserve Pinot Blanc är det senaste vita vinet i raden som förtjänar en ordentlig omgång beröm. Som många andra viner i ursprungsområdet Alsace överraskar det med sin alldeles egna smaksammansättning. Du kan i detta vin bland annat upptäcka följande smaker:

  • Honungsmelon
  • Persika
  • Gröna frukter
  • Mineraler
  • Citrusfrukter

Även om dessa smaker är klassiska för ett vitt vin av denna karaktär är detta exemplar allt annat än konventionellt. Man kan förutom fruktsmakerna ana en viss kryddighet som känns mycket spännande och rätt i tiden. Jordmånen i området, som består av lera, sand och sten, har också fått säga sitt och satt sin prägel på smaken. 2012 var ett särskilt bra år som medförde många fina recensioner bland kritiker. ”Som Alsaceviner ska smaka” verka vara den allmänna uppfattningen om detta vin, och vi är benägna att hålla med.

Frey-Sohler är en anrik vingård med lång erfarenhet av vintillverkning. Vad gäller deras riserva har dess druvor först pressats i pneumatiska pressar för att sedan förflyttas till ståltank under två dygn. Därefter skedde jäsningen under ett antal veckor på andra tankar för att sedan flyttas tillbaka till ståltankar, alternativt gamla ekfat.

Som de flesta andra vita viner gör detta sig bäst med fisk och skaldjur, men kvaliteten är så pass hög att du absolut kan dricka det som det är utan några större ansträngningar i köket. Ska du ta med dig vin till festen eller middagen är detta ett säkert kort som finns på Systembolaget (artikelnummer 2930).

Vinjournalen.se rekomenderar

Château Mayne Lalande

Château Mayne Lalande

Artikel:2111Volym:750 ml
Pris219 :-

Faktaruta

Årgång2015Druvor60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Petit verdot och 5% Cabernet Franc.Alkohol13 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy