Hem » Vin Tester » La Salle muscat viognier chenin blanc (2554)

La Salle muscat viognier chenin blanc (2554)

Smak:Smaken på detta vin klassas främst som söt och fruktig. Druvor, honung, fläder, päron, blommor och citrus gör sig påminda i denna ljusgula och väldoftande dryck.

Framställning:Druvorna som fått samsas i detta söta vin är muscat, voigneier och chenin blanc. Vinet är lagrat enligt moderna metoder på ståltank.

Kalifornien:Kaliforniska viner är de mest välkända bland de amerikanska och huvuddelen av landets vinproduktion är förlagd i denna delstat. De senaste åren har modernare vinländer som USA vunnit inflytande inom industrin gentemot de mer traditionella tillverkarna i Frankrike, Italien och Spanien. Under 60- och 70-talen skedde en revolution inom världens vinindustri som vid tidpunkten i stort sett liknade ett franskt monopol av kvalitetsviner. Nya, moderna framställningsmetoder gjorde det möjligt för länder som USA, Chile, Australien och Sydafrika att konkurrera mot de europeiska jättarna. Den mest regionsspecifika druvan i Kalifornien är zinfandel (i Europa känd som primitivo). Alla typer av vin kan framställas av denna druva. Även andra traditionella druvsorter odlas i Kalifornien.

O’Niell:Varumärket La Salle muscat viognier chenin blanc ägs av producenten O’Niell som är en av de största vinproducenterna i Kalifornien. O’Niell är kända för sina innovativa framställningsmetoder som gör det möjligt att massproducera vin samtidigt som att en viss kvalitetsstandars hålls. En del av O’Niells viner har vunnit utmärkningar för sin kvalitet. Företaget grundades år 2004 av Jeff O’Niell som är medlem av den tredje generationen av den vintillverkande Kaliforniska familjen O’Niell. Idag är företaget den åttonde största vinproducenten i USA och känd som en av de första i landet som inriktat sig på kvalitetsvin.

Frågor och svar:

Vilka druvor används i La Salle muscat viognier chenin blanc?

Muscat, viognier och chenin blanc.

Hur beskrivs smaken på detta vin?

Smaken klassas främst som söt och fruktig med inslag av druvor, honung, fläder, päron, blommor och citrus.

Hur lagras vinet?

Vinet lagras enligt moderna metoder på ståltank.

Vilket företag äger varumärket La Salle muscat viognier chenin blanc?

Producenten O’Niell äger varumärket.

Vad är O’Niell känt för?

O’Niell är kända för sina innovativa framställningsmetoder som gör det möjligt att massproducera vin samtidigt som att en viss kvalitetsstandard hålls.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

Övrigt vin - Castiôn Moscato d'Asti artikel nummer 787301 från producenten San Martino di Soave Ernesto från området Italien - Vinjournalen.se
Castiôn Moscato d’Asti
Pris:115 :-
Artikel nr:787301
Smak blommig, fläder, lime, päron, gröna äpplen, druvtypisk, vit persika
Arom fläder, gröna äpplen, lime, päron, vit persika, blommig, druvtypisk
Färg gul, ljus
Mat som passar
dessert
Mer information
SortimentFasta sortimentetÅrgång2022DruvorMuscatAlkohol5.5 %AllergenerInnehåller: Sulfiter
Vinets karaktär
10 /12
Smakintensitet
4 /12
Sött/Torrt
8 /12
Syra
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.