Smak:Smaken på detta vin klassas främst som söt och fruktig. Druvor, honung, fläder, päron, blommor och citrus gör sig påminda i denna ljusgula och väldoftande dryck.

Framställning:Druvorna som fått samsas i detta söta vin är muscat, voigneier och chenin blanc. Vinet är lagrat enligt moderna metoder på ståltank.

Kalifornien:Kaliforniska viner är de mest välkända bland de amerikanska och huvuddelen av landets vinproduktion är förlagd i denna delstat. De senaste åren har modernare vinländer som USA vunnit inflytande inom industrin gentemot de mer traditionella tillverkarna i Frankrike, Italien och Spanien. Under 60- och 70-talen skedde en revolution inom världens vinindustri som vid tidpunkten i stort sett liknade ett franskt monopol av kvalitetsviner. Nya, moderna framställningsmetoder gjorde det möjligt för länder som USA, Chile, Australien och Sydafrika att konkurrera mot de europeiska jättarna. Den mest regionsspecifika druvan i Kalifornien är zinfandel (i Europa känd som primitivo). Alla typer av vin kan framställas av denna druva. Även andra traditionella druvsorter odlas i Kalifornien.

O’Niell:Varumärket La Salle muscat viognier chenin blanc ägs av producenten O’Niell som är en av de största vinproducenterna i Kalifornien. O’Niell är kända för sina innovativa framställningsmetoder som gör det möjligt att massproducera vin samtidigt som att en viss kvalitetsstandars hålls. En del av O’Niells viner har vunnit utmärkningar för sin kvalitet. Företaget grundades år 2004 av Jeff O’Niell som är medlem av den tredje generationen av den vintillverkande Kaliforniska familjen O’Niell. Idag är företaget den åttonde största vinproducenten i USA och känd som en av de första i landet som inriktat sig på kvalitetsvin.

Vinjournalen.se rekomenderar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy