Hem » Vin Tester » Guntrum riesling (6155)
Vin Tester

Guntrum riesling (6155)

Smak:I ett högkvalitativt rieslingvin ska man kunna ana en viss sprits vilket man också gör i Guntrums riesling. Den druviga smaken får sällskap av päron, passionsfrukt, citrus och honung.

Framställning:Rieslingdruvorna i detta vin har pressats lätt och jäst på ett naturligt sätt. Lagring har skett i temperaturkontrollerade förhållanden (15 grader) i ståltank.

Rheinhessen:Rheinhessen är det största av de 13 tyska vindistrikten. Här dominerar vita viner gjorda på framför allt riesling, men även Silvaner, Müller-Thurgau, Kerner, och Scheurebe är vanliga råvaror. Även röda viner tillverkas i området, och då är det framför allt pinot noir, blauer portugieser, dornfelder och regent som används. Regionen ligger vid floden Rhens västra bank och vinrankor har odlats här sedan romarnas tid. Närheten till floden gör att jorden innehåller en del ämnen som påverkar smaken positivt i den färdiga produkten.

L Guntrum:Detta vin produceras av L Guntrum som med modern teknologi blandat med traditionella filosofier producerar viner som exporteras till över 90 länder världen över. Företaget drivs och ägs av Louis Konstantin Guntrum som är elfte generationen i släkten Guntrum som sysslat med vintillverkning. De första vinaktiviteterna i släkten kan spåras ända bak till 1648 och år 1923 började åttonde generationen (Louis Jean George Guntrum) att bygga upp egendomarna som står kvar idag. Både ekfat och ståltankar används vid tillverkningen av L Guntrums produkter, vilket illustrerar företagets filosofi som handlar om att kombinera de bästa ur två världar: traditionellt och modernt.

Frågor och svar:

Vilka smaker kan man förvänta sig i Guntrums riesling?

Man kan förvänta sig en druvig smak med inslag av päron, passionsfrukt, citrus och honung.

Hur har rieslingdruvorna i detta vin framställts?

Druvorna har pressats lätt och jäst på ett naturligt sätt. Lagring har skett i temperaturkontrollerade förhållanden i ståltank.

Vilket vindistrikt kommer Guntrums riesling ifrån?

Guntrums riesling kommer från Rheinhessen, det största av de 13 tyska vindistrikten.

Vilka andra druvor än riesling odlas vanligtvis i Rheinhessen?

Silvaner, Müller-Thurgau, Kerner, Scheurebe, pinot noir, blauer portugieser, dornfelder och regent är vanliga råvaror i området.

Vilken filosofi har L Guntrum när det gäller tillverkningen av sina viner?

L Guntrum kombinerar traditionellt och modernt genom att använda både ekfat och ståltankar vid tillverkningen av sina produkter.

Vinguider relaterade till denna artikel

Vinjournalen.se Tips

[custom-related-posts]
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.