Smak:Detta vin är sött med en något bränd och mogen smak. Frukter som dominerar smaken är fikon, dadlar och katrinplommon. Även torkade bär samt choklad kan anas.

Framställning:Detta vin är framställt av druvan concorde enligt judiska föreskrifter som går under beteckningen koscher. Det innebär att endast strikt ortodoxa judar får delta vid tillverkningsprocessen som övervakas av en rabbin. Vinet är på hemmaplan främst avsett för religiösa ritualer.

Israel: och Mellanöstern har en intressant vinhistoria. Det kan faktiskt vara här de första vinerna någonsin tillverkades, över 2000 år innan drycken nådde Europa som idag dominerar på marknaden. Utgrävningar har visat att området som idag är Israel hade framgångsrika vinodlingar då vinrankor och druvklasar ofta varit motiv på diverse forntida krukor och mynt. Majoriteten av israels viner kommer från Galiléen i norra delen av landet där det torra och varma klimatet i kombination med den bergiga marken genererar goda odlingsmöjligheter.

Carmel:Carmel Winery är israels historiska vinproducent. Företaget grundades av Baron Edmond de Rotschild som också ägde Chateau Lafite i franska Bordeaux. De två största vinproduceringsanläggningarna i Israel ägs av Carmel. Dessa ligger i Rishon Le Zion, söder om Tel Aviv, och i Zichron Ya’acov, söder om Haifa. Dessa anläggningar använder fortfarande de djupa underjordiska vinkällare som byggdes av Rotschild på 1800-talet. 15 miljoner flaskor framställs här varje år och produkterna varierar från exklusiva viner till enklare sorter, och alla kategorier av viner finns i sortimentet.

Vinjournalen.se rekomenderar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy