Smak:Detta vin har en klart jordig smak med inslag av fläder, apelsin och rosor. I karaktären påminner Amadeus mousserande till viss grad om cider.

Framställning:En del av vinerna som säljs under Åkesson Vin AB, precis som Amadeus, baserade på frukt och lagrade i Vinhuset i Kivik eller på Kronovalls Vinslott.

Simrishamns kommun:Vinproducering i Simrishamns kommun är ett relativt nytt fenomen, men på senare år har viner som kommer från detta område blivit alltmer populära. I sin unga historia som vindistrikt har viner från Simrishamnsområdet hunnit få en och annan utmärkelse, framför allt för deras roséviner av hög kvalitet.

Åkesson Vin AB:Åkesson Vin AB som producerar Amadeusvinerna producerar både viner under det egna varumärket samt importerar internationella viner som säljs under andra varumärken. Företaget grundades av ägarna till Kiviks musteri och framställning av mousserande fruktvin som Amadeus började år 1985. Senare började man också importera druvråvaror och utförde framställningen av dessa i de egna lokalerna.

Vinjournalen.se rekomenderar

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Tenuta Vignega Valpolicella Ripasso Superiore

Artikel:3040Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionVenetoÅrgång2020Druvor80 % corvina, 14 % rondinella, 5,5 % molinara och 0,5 % oseletaAlkohol13,5 %

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy