Så länge man inte ska bjuda på kyckling eller fisk, så finns det inga skäl till att inte korka upp sin bästa Zinfandel. Dessa viner har mycket djärva smaker, som gör dem till det perfekta valet till i stort sett allt man kan lägga på grillen.

Favoritvalen när man serverar Zinfandel till grillat kött:

  • Hamburgare, biffar, revbensspjäll av nöt
  • Revbensspjäll av fläsk, fläskkotlett, lamm
  • Sotad fisk, räkor och hummer

Det kan tyckas märkligt att rekommendera ett rött vin som Zinfandel till fisk och skaldjur, men när man sotar fisk eller grillar räkor och hummer, så får de kraftfulla smaker. Vinets djärva karaktär kompletterar vinerna bra.

Det bästa skälet till att man serverar Zinfandel till grillat kött är ändå att man tycker om vinet. De varma, fruktiga smakerna av en god Zinfandel är det perfekta komplementet till grillsåsernas söta smaker. Lämna kvar Cabernet Sauvignon-flaskan i vinkällaren i sommar och bjud gästerna på Zinfandel istället.

Vinjournalen.se rekomenderar

Château Mayne Lalande

Château Mayne Lalande

Artikel:2111Volym:750 ml
Pris219 :-

Faktaruta

Årgång2015Druvor60% Cabernet Sauvignon, 30% Merlot, 5% Petit verdot och 5% Cabernet Franc.Alkohol13 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy