De flesta av oss har använt en klassisk T-formad korkskruv, med varierad framgång. Det är den enklaste formen av vinöppnare och är inte alltid det bästa alternativet. Om man inte är försiktig med denna sortens korkskruv kan man lätt få kork i vinet, eller ännu värre, tappa flaskan.

Typer av vinflasköppnare:

    Olika typer av korkskruvar

  • Korkborttagare med hävstångsfunktion
  • Pumpar
  • Elektriska öppnare

Det finns flera saker att tänka på när man handlar en flasköppnare. Man bör också tänka på vilket sorts vin man oftast dricker. Det är viktigt då många vingårdar nu använder syntetiska korkar istället för naturliga korkar.

Om flaskan har en naturlig kork bör man välja en öppnare som inte förstör korken och lämnar kvar korkrester i vinet. Användarvänlighet är också viktigt. Om du väljer en standardöppnare kommer en modell med hävstångsfunktion göra det lättare att öppna flaskan och minska risken för att korken går sönder.

Pumpar och elektroniska öppnare gör uppgiften lättare, men är en onödig utgift för den som inte är prylnörd, då de vanliga korköppnarna fungerar lika bra.

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy