Vad är det som gör det så lätt att föreslå olika typer av mat som passar till Riesling? Delvis beror det på den otroliga bredden av smaker och stilar som kan göras på denna druva. Från söt till torr och flera olika skördningstider och former – det finns få andra viner görs på en enda druva med en sådan mångfald av smaker.

Heta förslag på mat att servera med Riesling:

  • Skaldjur: Servera med Spätlese och Kabinett Rieslings.
  • Asiatiskt, thai och mexikanskt: Dessa kryddstarka rätter passar bra med Kabinett och Spätlese Riesling.
  • Söta desserter, frukt och ost: Det perfekta valet för dessa rätter är Beerenauslese, Trockenbeerenauslese och Eiswein.

Rieslingviner har ofta en krispig eftersmak med en ton av citrus i smakerna. Detta gör att de har fördelen av att kunna rensa paletten. Vinmakarna väljer att inte jäsa vinerna malolaktiskt eller ekfatslagra dem, och de använder inte några andra druvor i vinerna. I och med de får alla terroirs en individuell karaktär på vinerna de producerar.

Oftast när man letar efter den bästa maten att servera till Riesling, ska du välja den maten du tycker bäst om. Dessa otroligt mångsidiga viner är det perfekta komplementet till i stort sett alla maträtter eller tilltugg du vill bjuda på.

Vinjournalen.se rekomenderar

Lammershoek’s White Mysteries

Lammershoek’s White Mysteries

Artikel:2405Volym:750 ml
Pris199 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetÅrgång2019Druvor50% Chenin blanc, 21% Viognier, 12% Chardonnay, 10% Marsanne och 7% Harslevelu.Alkohol12 % %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy