Vad krävs för att ett vin ska få lov att kalla sig ekologiskt? Essentiellt krävs att alla aspekter av vintillverkningsprocessen vara helt ekologiska. Dessutom måste alla ingredienser eller komponenter av vinet vara ekologiskt. Under många år använde vingårdarna kemiskt framställda bekämpningsmedel, svampbekämpningsviner och herbicider i odlandet av deras viner. För att ett vin ska få kalla sig ekologiskt så måste man göra sig av med dem.

Substanser som inte får användas i produktionen av ekologiskt vin:

  • Kemiska gödningsmedel
  • Kemiska svampbekämpningsmedel
  • Kemiska herbicider
  • Kemiska bekämpningsmedel

Det finns också andra saker att tänka på när man tillverkar ekologiska viner. Under inga omständigheter får man använda sig av konstgjort framställda kärnor, druvor eller ingredienser. Man får inte heller använda jonstrålning för att sterilisera druvorna, vinrankorna eller behållare.

Konsumenter bör vara medvetna om att ett vin som skyltar med att vara gjort på ekologiska druvor inte nödvändigtvis är ett ekologiskt vin. Enbart de som möter den höga standarden för att märkas som ekologiska. Tänk också på att, till skillnad från matindustrin vars ekologiska märkning regleras av staten, reglerar vinindustrin sig själv, så det kan vara bra att göra lite efterforskningar.

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy