Det finns många olika sätt att undersöka denna fråga när det kommer till Chardonnay-viner. Till exempel är oftast Chardonnay från Frankrike dyrare än de från Chile. Men betyder detta att det franska vinet kommer att smaka bättre? Nej, inte egentligen. Den enda faktiska skillnaden kan vara den generella ”kvaliteten” av vinet, men det är också subjektivt.

Faktorer som påverkar priset på Chardonnay-viner:

  • Ursprungsland
  • Lagrad på ekfat eller inte
  • Smakernas komplexitet
  • Lagringstiden

De flesta billigare chardonnay-vinerna tillbringar lite, om någon, tid i ett ekfat. Det anser experter gör att de får en ”endimensionell” smak. Dessa viner har ofta en väldigt krispig, ren, oblandad smak, och anses vara ett lätt vin.

När du lägger lite mer pengar på en flaska Chardonnay, så köper du med största sannolikhet ett ekfatslagrat vin. Dessa viner har lagrats i många månader på ekfat, vilket har gett dem en len och krämig smak med intensivare frukttoner, som skapar mycket komplexare viner. Det enda sättet att veta vilket vin som passar dina smaklökar bäst är att prova dig fram med flaskor från alla prisnivåer. Du kanske upptäcker att du föredrar de billigare vinerna framför de dyra.

Vinjournalen.se rekomenderar

Caveau des Jacobins Chardonnay

Caveau des Jacobins Chardonnay

Artikel:2292Volym:750 ml
Pris135 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionJura och SavoieÅrgång2020ProducentCaveau des Jacobins/Chateau BéthanieDruvor100 % ChardonnayAlkohol13 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy