När du ska välja vin till den äggrätt du ska äta bör du förstås tänka på vad rätten består av. Precis som när du väljer vin till de flesta maträtter bör du fundera på om du vill komplettera eller kontrastera rätten. I denna artikel kan du läsa om vilket vin du kan välja till följande rätter och tillbehör:

  • Pocherat ägg och lax och parmesan
  • Ägg- och svamptoast
  • Kryddig örtomelett
  • Sparrisfrittata

Först ut har vi ägg, lax och parmesan. Detta är en klassiker till brunchen och vad passar bättre till brunch än champagne? Denna dryck kommer inte bara göra tillfället festligare utan även rensa smaklökarna och utgöra en fin, syrlig kontrast till ägget och laxens rökighet.

En toast med ägg och svamp är en god aptitretare, matigt mellanmål eller trevlig nattmacka. Men trots sin enkelhet är det en rätt som förtjänar ett gott vin. Svamp är mycket tacksamt att para ihop med vin, framför allt de lite jordiga rödvinerna.

Omeletter kan varieras på oändligt många sätt, men många tycker om att blanda ner färska örter och krydda till den med lite chili. Till detta kan det vara gott med ett syrligt, friskt vin som till exempel Albariño.
Frittata är en populär frukost/brunchrätt som härstammar från Italien. Denna kan man fylla med lite allt möjligt och därför kan du låta fantasin flöda både när du tillagar den och när du väljer vin. Det kan dock bli problem om du väljer att fylla den med sparris som ofta inte kommer så bra överens med vin. Men om du lyckas kommer måltiden att bli en höjdare, och för det kan vi rekommendera ett enkelt, friskt vin med citrussmak utan ekfatskaraktär.

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy