Donald Trump har under primärvalets presskonferenser pratat en del om sina viner och han visar gärna upp sin vingård som framgångsexempel. Vingården, Trump Winery, som ligger i Charlottesville Virginia är med sina c:a 2000 tunnland den största vingården på östkusten. Man har 81 hektar odlingar i Monticello med druvor som Chardonnay, Sauvignon Blanc, Sémillon och Viognier och röda sorter som klassiska bordeauxdruvor Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot, Cabernet Sauvignon och Malbec.  Här tillverkas alltså mousserande, röda och vita viner men även ett unikt dessertvin av druvan Chardonnay som lagras på gamla bourbonfat.

eric_littleVingården har sin egen speciella historia. Det var av Kluge Estate som Trump köpte denna vingård 2011 med fina renommerade viner som bland annat serverades på Vita Husets banketter och när Chelsea Clinton gifte sig. Idag drivs vingården av sonen och den alltid glade Eric Trump, som 2013 fick Wine Enthusiast’s Wine Star Award. Eric har även lockat till sig den kände vinmakaren Jonathan Wheeler. Smart drag!

“Vi producerar minst lika gott vin som någonstans i hela världen”, säger Trump men han dricker inte själv någon alkohol, sedan hans bror avled av alkoholrelaterade skador. Nyligen tippades att Trump Chardonnay och Viognier 2015 kommer att bli en av de största årgångarna i Virginia och många av vinerna tar redan slut i butikerna.

Trump har all anledning att vara stolt över sin vingård, medan andra valkandidater med president Obama i spetsen, utnyttjat vinmakarens kommentarer för att komma med sarkastiska motkommentarer. “Has anybody bought that wine? (skratt) I want to know what that wine tastes like. (skratt) I mean, come on. You know that’s, like, some $5 wine”, (skratt) skojade Obama nyligen på ett evenemang för att kamma hem politiska poäng för demokraterna.

På Trumps vingårdar produceras en hel del ganska fina årgångar och vinet har också självklart fått en hausse i och med primärvalen. Däremot noterar man att restauranger som drivs av demokratiska sympatisörer, tagit bort trumpvinerna från vinlistan och medvetet beslutat att inte marknadsföra motståndarens viner.

Trump tycker förstås att hans viner är bäst i världen. Lyssna till vad några vinrecensenter som provsmakar tycker.

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine Laffitte

Domaine Laffitte

Artikel:2698Volym:3000 ml
Pris243 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetÅrgång2021Druvor70 % sauvignon blanc, 15 % petit manseng, 15 % gros mansengAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy