Hem » Vin Fakta » Tommasi Amarone– Italiens stolthet

Tommasi Amarone– Italiens stolthet

map-of-italy-with-abruzzo-region - Vinjournalen.se

Idag driver sex medlemmar ur familjen Tommasi vingårdarna på samma sätt som de har drivits i över hundra år. Alla druvor som används för att göra Tommasi Amarone-viner torkas i 4 till 5 månader, från att de skördas i slutet av oktober till februari. Detta sker på öppna ställningar i en byggnad med en öppen sida.

De bästa årgångarna av Tommasi Amarone viner:

  • 2001 Tommasi Amarone DOC
  • 2004 Tommasi Amarone DOC, betyg 91/100
  • 2007 Tommasi Amarone DOC, Silvermedalj
  • 2010 Tommasi Amarone, det första år som rankades som DO

Under torkningstiden skrumpnar druvorna och mister halva sin vikt. Det gör att sockret i druvorna koncentreras innan de pressas och jäses. Efter jäsningen lämnas vinet kvar i tunnorna, sedan flaskor för att lagras i fyra år.

Tommasi Amarone-viner har en djupt rubinröd färg och har en fyllig struktur. Det är ett torrt rött vin med måttlig syra och genomsnittliga tanninnivåer. Tommasiviner passar utmärkt till vilt och bräserad kalv.

Frågor och svar:

Hur länge torkas druvorna som används för att göra Tommasi Amarone-viner?

Druvorna torkas i 4 till 5 månader, från slutet av oktober till februari.

Hur länge lagras Tommasi Amarone-viner efter jäsning?

Vinet lämnas kvar i tunnorna och sedan flaskor för att lagras i fyra år.

Vilka årgångar av Tommasi Amarone-viner har fått höga betyg eller medaljer?

2001 Tommasi Amarone DOC, 2004 Tommasi Amarone DOC (betyg 91/100), 2007 Tommasi Amarone DOC (Silvermedalj) och 2010 Tommasi Amarone (det första år som rankades som DO).

Vilken typ av mat passar Tommasi Amarone-viner bra till?

Tommasi Amarone-viner passar utmärkt till vilt och bräserad kalv.

Hur beskrivs smaken på Tommasi Amarone-viner?

Tommasi Amarone-viner har en fyllig struktur, djupt rubinröd färg, måttlig syra och genomsnittliga tanninnivåer. Det är ett torrt rött vin.

Vinguider relaterade till denna artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.