Tommasi Amarone– Italiens stolthet

Idag driver sex medlemmar ur familjen Tommasi vingårdarna på samma sätt som de har drivits i över hundra år. Alla druvor som används för att göra Tommasi Amarone-viner torkas i 4 till 5 månader, från att de skördas i slutet av oktober till februari. Detta sker på öppna ställningar i en byggnad med en öppen sida.

De bästa årgångarna av Tommasi Amarone viner:

  • 2001 Tommasi Amarone DOC
  • 2004 Tommasi Amarone DOC, betyg 91/100
  • 2007 Tommasi Amarone DOC, Silvermedalj
  • 2010 Tommasi Amarone, det första år som rankades som DO

Under torkningstiden skrumpnar druvorna och mister halva sin vikt. Det gör att sockret i druvorna koncentreras innan de pressas och jäses. Efter jäsningen lämnas vinet kvar i tunnorna, sedan flaskor för att lagras i fyra år.

Tommasi Amarone-viner har en djupt rubinröd färg och har en fyllig struktur. Det är ett torrt rött vin med måttlig syra och genomsnittliga tanninnivåer. Tommasiviner passar utmärkt till vilt och bräserad kalv.

Le Monde Refosco

Ett modernt italienskt fruktigt rödvin framställd på den italienska druvan Refosco. Vinet bär samma namn som den kritikerrosade producenten Vigneti Le Monde.

Artikelnummer: 2408

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Le Monde Refosco

Land: Friuli, Italien (Le Monde Refosco)

Alkohol:12,5 % %

Pris:89 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna