Vi har precis lanserat en ny artikel! Läs vår senaste artikel.
Allt om Vin» Vin Fakta

»  Tommasi Amarone– Italiens stolthet

Tommasi Amarone– Italiens stolthet

Tommasi Amarone– Italiens stolthet

Jeanette Gardner
Jeanette Gardner | 02 oktober 2013

Idag driver sex medlemmar ur familjen Tommasi vingårdarna på samma sätt som de har drivits i över hundra år. Alla druvor som används för att göra Tommasi Amarone-viner torkas i 4 till 5 månader, från att de skördas i slutet av oktober till februari. Detta sker på öppna ställningar i en byggnad med en öppen sida.

De bästa årgångarna av Tommasi Amarone viner:

  • 2001 Tommasi Amarone DOC
  • 2004 Tommasi Amarone DOC, betyg 91/100
  • 2007 Tommasi Amarone DOC, Silvermedalj
  • 2010 Tommasi Amarone, det första år som rankades som DO

Under torkningstiden skrumpnar druvorna och mister halva sin vikt. Det gör att sockret i druvorna koncentreras innan de pressas och jäses. Efter jäsningen lämnas vinet kvar i tunnorna, sedan flaskor för att lagras i fyra år.

Tommasi Amarone-viner har en djupt rubinröd färg och har en fyllig struktur. Det är ett torrt rött vin med måttlig syra och genomsnittliga tanninnivåer. Tommasiviner passar utmärkt till vilt och bräserad kalv.

Vinguider relaterade till denna artikel

Frågor och Svar

Druvorna torkas i 4 till 5 månader, från slutet av oktober till februari.

Vinet lämnas kvar i tunnorna och sedan flaskor för att lagras i fyra år.

2001 Tommasi Amarone DOC, 2004 Tommasi Amarone DOC (betyg 91/100), 2007 Tommasi Amarone DOC (Silvermedalj) och 2010 Tommasi Amarone (det första år som rankades som DO).

Tommasi Amarone-viner passar utmärkt till vilt och bräserad kalv.

Tommasi Amarone-viner har en fyllig struktur, djupt rubinröd färg, måttlig syra och genomsnittliga tanninnivåer. Det är ett torrt rött vin.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

Kommentarer

Inga kommentarer ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Fler artiklar