Tommasi Amarone– Italiens stolthet

Idag driver sex medlemmar ur familjen Tommasi vingårdarna på samma sätt som de har drivits i över hundra år. Alla druvor som används för att göra Tommasi Amarone-viner torkas i 4 till 5 månader, från att de skördas i slutet av oktober till februari. Detta sker på öppna ställningar i en byggnad med en öppen sida.

De bästa årgångarna av Tommasi Amarone viner:

  • 2001 Tommasi Amarone DOC
  • 2004 Tommasi Amarone DOC, betyg 91/100
  • 2007 Tommasi Amarone DOC, Silvermedalj
  • 2010 Tommasi Amarone, det första år som rankades som DO

Under torkningstiden skrumpnar druvorna och mister halva sin vikt. Det gör att sockret i druvorna koncentreras innan de pressas och jäses. Efter jäsningen lämnas vinet kvar i tunnorna, sedan flaskor för att lagras i fyra år.

Tommasi Amarone-viner har en djupt rubinröd färg och har en fyllig struktur. Det är ett torrt rött vin med måttlig syra och genomsnittliga tanninnivåer. Tommasiviner passar utmärkt till vilt och bräserad kalv.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Château Haut Brandey

Ett ekologiskt, modernt och för ursprunget generöst fruktigt vin med inslag av körsbär, svarta vinbär, vanilj, choklad och örter. Vinet kommer från vingårdar som ligger bland kullar av lera och kalksten inom Entre-Deux-Mers i byn Sainte-Radegonde, ca 45 km öster om staden Bordeaux

Artikelnummer: 3156

Typ: Rött Vin, Vin

Producent:Chateau Haut Brandey

Land: Bordeaux, Frankrike (Bordeaux)

Alkohol:12,5 %

Pris:90 Kr.

HITTA PRODUKTEN PÅ SYSTEMBOLAGET

Få exklusiva artiklar och nyheter – snabbt och kostnadsfritt

Jag godkänner villkoren

annons
cwdistrict7900x100jun17jpg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

senaste artiklarna
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •