Det är den globala uppvärmningen som är boven i dramat. På grund av ett allt varmare klimat växer nu druvorna allt snabbare och detta påverkar de föreningar som produceras i druvan när den mognar. Balansen mellan den karakteristiska smaken och förhållandet mellan socker och syra, påverkas därigenom, menar nu forskare.

Någonstans i tiden när sockernivån stiger och nivån på syra faller uppmätts den absoluta smaken och anger tiden för skörd. Blir det varmare så måste druvorna skördas tidigare, vilket även för det svårt att bedöma exakt när vinet ska skördas. Fler och fler vingårdar kommer framgent att få säkerställa att skörda sin druvor i det absolut perfekta ögonblicket då att druvorna får behålla sina karaktäristiska smaker.

Slutligen påverkar detta inte enbart vinets färg och smak. Det kan självklart också påverka försäljningen. Kunder har förväntningar och är vana att deras favoritviner smakar på ett visst sätt. Vad händer när färg och smak förändras?

Vinjournalen.se rekomenderar

Domaine des Pasquiers

Domaine des Pasquiers

Artikel:2298Volym:750 ml
Pris149 :-

Faktaruta

RegionCôtes du Rhône (CdR)Årgång2020ProducentDomaine des PasquiersDruvor60 % grenache, 30 % syrah , 10 % mourvèdre.Alkohol15 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy