Att bedrägerier och stölder som involverar vin har ökat kommer väl inte som en överraskning. Tjuvarna blir alltmer finurliga och bara under 2000-talet har det förekommit en hel del uppmärksammade brott där det har handlat om vinstölder för väldigt mycket pengar. Sverige verkar dessutom inte vara förskonat från vinkupper heller. Här är två stölder som det skrivits om:

  • För 10 år sedan på Ulriksdals Wärdshus stals 600 vintageflaskor av bland annat Château d’Yquem, ett Sauternevin, så exklusivt att druvorna på en ranka endast räcker till ett glas färdigt vin. Inbrottstjuvar lyckades med en ytterst välplanerad kupp. Man slog ut larmsystemet på värdshuset, bröt upp en säkerhetsdörr samt en armerad glasdörr och dörrarna till vinskåpen. På nolltid stals sedan värdshusets mycket unika samling, som byggts upp sedan 70-talet till ett värde av 3,5 miljoner svenska kronor. Många av dessa flaskor är omöjliga att få tag på igen och man tror att det hela förmodligen var ett beställningsjobb.
  • 2011 i östra London. Sex män med en gaffeltruck bröt sig in i ett lager och stal över 400 lådor värdefullt gammalt årgångsvin för 10 miljoner kronor. Man bröt igenom ett hänglås vid främre grinden och böjde upp innerdörren till lagret. Övervakningskameror täcktes över och väl inne på lagret, använde rånarna sedan en gaffeltruck för att lasta för att lasta vinlådorna på lastbilarna. Scotland Yard erbjöd vid tiden för brottet en belöning på 5000 engelska pund och därefter anhölls två personer som misstänkta för stölden.

Vinjournalen.se rekomenderar

Brunello di Montalcino Fattoi

Brunello di Montalcino Fattoi

Artikel:3097Volym:750 ml
Pris269 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetRegionToscanaÅrgång2016ProducentAz. Agr. FattoiDruvorSangioveseAlkohol14 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy