Den vanligaste av dessa är Special Cuvée, husets vin, som produceras varje år. Den champagnen är en blandning av 60% Pinot Noir, 25% Chardonnay och 15% Pinot Meunier. Varje år är ca. 10% av vinet en Reserve, som lagras i 5 till 15 år. Detta medför komplexiteten som Bollinger är så känt för.

De fem sorterna av Bollinger Champagne är:

  • Special Cuvée
  • Grande Année
  • R.D.
  • Vielles Vignes Francais
  • Coteaux Champenois La Côtes aux Enfants

Grand Année-champagnen tillverkas endast när mästaren anser att skörden är exceptionellt bra. Varje vinranka som används för den slutgiltiga produkten handplockas. När det blandas innehåller vinet bara Pinot Noir och Chardonnay i delarna 65/35. Sedan lagras det i bottensatsen i fem år. R.D.-champagnen är samma vin, men lagras i åtta år istället för fem och lagras med korkförseglingar.

Vielles Vignes Francais är det mest sällsynta av Bollingervinerna och görs på icke-ympade vinrankor. Mindre än ett halvt hektar är odlat med vinrankorna som används för att göra detta vin. Den årliga produktionen varierar mellan 3000 och 5000 flaskor. Coteaux Champenois La Côtes aux Enfants är ett icke-mousserat rödvin. Varje år sparar också Bollinger en liten del av sin Premier Cru och Grand Cru för att använda som Reserve.

Vinjournalen.se rekomenderar

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Champagne Charles Ellner Grand Reserve

Artikel:796001Volym:750 ml
Pris319 :-

Faktaruta

SortimentFasta SortimentetÅrgång2015Druvor60 % Chardonnay 40 % Pinot NoirAlkohol12 %

Relaterade inlägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Vill du ha vårt nyhetsbrev?

Få handplockat innehåll i vårt nyhetsbrev, det är gratis.

*Genom att skicka in denna form Jag godkänner Integritetspolicy